Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Prăjitură cu porumb și sirop de fructe de pădure

O prăjitură care, pe cât de frumoasă este, pe atât de gustoasă este. Alina Macarie

Pași de preparare

  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu unt o formă de tort cu diametrul 20 cm.
  • Amestecăm făina, praful de copt, sarea și făina de porumb.
  • Facem piure boabele de porumb și îl trecem printr-o strecurătoare pentru a extrage lichidul. Păstrăm 1/4 din lichid și îl amestecăm cu smântâna.
  • Batem untul cu zahărul până devine o compoziție pufoasă. Adăugăm și ouăle bătute și amestecăm până când totul este încorporat. Adăugăm o treime din compoziția de făină și amestecăm până când este omogen. Adăugăm o treime și din compoziția de smântână și amestecăm. Alternăm adăugarea făinii și a smântânii până când terminăm. Adăugăm și piureul de porumb și amestecăm până când totul este omogen.
  • Punem în forma de tort și băgăm la cuptor până când suprafața devine aurie, pentru aproximativ 30-35 de minute. Lăsăm să se răcească pentru 10-15 minute, după care transferăm prăjitura pe un grătar.
  • Pentru a face siropul, punem zahărul și 2/3 cup apă într-o cratiță și aducem la fierbere amestecând până când zahărul s-a dizolvat. Luăm de pe foc și adăugam lavanda. Lăsăm să infuzeze 10 minute, după care strecurăm siropul și îl lăsăm să se răcească.
  • Când suntem gata sa servim prăjitura, adăugăm boabele de porumb și fructele de pădure în sirop. Tăiem prăjitura felii și adăugăm câteva linguri de sirop pe prăjitură.

Rețete care te-ar putea interesa

Prăjitură cu porumb și sirop de fructe de pădure
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 cană Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1 cană făină albă
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 cană mălai
  • 12 linguri unt
  • 1/2 cană smântână
  • 3/4 cană zahăr
  • 3 ouă
  • 1 cană zahăr
  • 2 lingurițe lavandă culinară
  • 1 cană fructe de pădure
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu unt o formă de tort cu diametrul 20 cm.

  • Pasul 2

    Amestecăm făina, praful de copt, sarea și făina de porumb.

  • Pasul 3

    Facem piure boabele de porumb și îl trecem printr-o strecurătoare pentru a extrage lichidul. Păstrăm 1/4 din lichid și îl amestecăm cu smântâna.

  • Pasul 4

    Batem untul cu zahărul până devine o compoziție pufoasă. Adăugăm și ouăle bătute și amestecăm până când totul este încorporat. Adăugăm o treime din compoziția de făină și amestecăm până când este omogen. Adăugăm o treime și din compoziția de smântână și amestecăm. Alternăm adăugarea făinii și a smântânii până când terminăm. Adăugăm și piureul de porumb și amestecăm până când totul este omogen.

  • Pasul 5

    Punem în forma de tort și băgăm la cuptor până când suprafața devine aurie, pentru aproximativ 30-35 de minute. Lăsăm să se răcească pentru 10-15 minute, după care transferăm prăjitura pe un grătar.

  • Pasul 6

    Pentru a face siropul, punem zahărul și 2/3 cup apă într-o cratiță și aducem la fierbere amestecând până când zahărul s-a dizolvat. Luăm de pe foc și adăugam lavanda. Lăsăm să infuzeze 10 minute, după care strecurăm siropul și îl lăsăm să se răcească.

  • Pasul 7

    Când suntem gata sa servim prăjitura, adăugăm boabele de porumb și fructele de pădure în sirop. Tăiem prăjitura felii și adăugăm câteva linguri de sirop pe prăjitură.