Pași de preparare
-
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem cu unt o formă de tort cu diametrul 20 cm.
-
Amestecăm făina, praful de copt, sarea și făina de porumb.
-
Facem piure boabele de porumb și îl trecem printr-o strecurătoare pentru a extrage lichidul. Păstrăm 1/4 din lichid și îl amestecăm cu smântâna.
-
Batem untul cu zahărul până devine o compoziție pufoasă. Adăugăm și ouăle bătute și amestecăm până când totul este încorporat. Adăugăm o treime din compoziția de făină și amestecăm până când este omogen. Adăugăm o treime și din compoziția de smântână și amestecăm. Alternăm adăugarea făinii și a smântânii până când terminăm. Adăugăm și piureul de porumb și amestecăm până când totul este omogen.
-
Punem în forma de tort și băgăm la cuptor până când suprafața devine aurie, pentru aproximativ 30-35 de minute. Lăsăm să se răcească pentru 10-15 minute, după care transferăm prăjitura pe un grătar.
-
Pentru a face siropul, punem zahărul și 2/3 cup apă într-o cratiță și aducem la fierbere amestecând până când zahărul s-a dizolvat. Luăm de pe foc și adăugam lavanda. Lăsăm să infuzeze 10 minute, după care strecurăm siropul și îl lăsăm să se răcească.
-
Când suntem gata sa servim prăjitura, adăugăm boabele de porumb și fructele de pădure în sirop. Tăiem prăjitura felii și adăugăm câteva linguri de sirop pe prăjitură.