Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Plăcinte cu spanac

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Oana Raica

Pași de preparare

 • Din făină, apă, oțet și sare se frământă un aluat elastic. Împărțim aluatul în bucăți de cca. 100 g.

 • Fiecare bucată se împarte într-un pătrat cu latura de 20 cm și se unge cu unt moale și se împachetează în 3 pe una din laturi și în 4 pe cealaltă latură (cea lungă). Plăcintele împachetate se dau la frigider pentru 1 oră.

 • În acest timp, se face umplutura, amestecând toate tipurile de brânză de prin frigider (eu am avut brânză de vaci și telemea de vaci) cu un ou și cu spanacul opărit și stors bine. După ce au trecut cele 60 de minute, fiecare bucată de aluat se așază pe planul de lucru uns cu ulei și se întinde într-un pătrat cu latura de 25 de cm.

 • Se așează umplutura în mijloc și se aduc colțurile aluatului peste ea. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, cu partea cu colțurile îmbinate în jos. Se dă la cuptorul pre-încins, la 220 grade, pentru 30 de minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcinte cu spanac
6 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Din făină, apă, oțet și sare se frământă un aluat elastic. Împărțim aluatul în bucăți de cca. 100 g.

 • Pasul 2

  Fiecare bucată se împarte într-un pătrat cu latura de 20 cm și se unge cu unt moale și se împachetează în 3 pe una din laturi și în 4 pe cealaltă latură (cea lungă). Plăcintele împachetate se dau la frigider pentru 1 oră.

 • Pasul 3

  În acest timp, se face umplutura, amestecând toate tipurile de brânză de prin frigider (eu am avut brânză de vaci și telemea de vaci) cu un ou și cu spanacul opărit și stors bine. După ce au trecut cele 60 de minute, fiecare bucată de aluat se așază pe planul de lucru uns cu ulei și se întinde într-un pătrat cu latura de 25 de cm.

 • Pasul 4

  Se așează umplutura în mijloc și se aduc colțurile aluatului peste ea. Se așează în tava tapetată cu hârtie de copt, cu partea cu colțurile îmbinate în jos. Se dă la cuptorul pre-încins, la 220 grade, pentru 30 de minute.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.