Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Plăcintă cu spanac

O plăcintă foarte gustoasă. Oana Raica

Pași de preparare

  • Se fierbe spanacul 5 minute, se trece printr-un jet de apă rece, după care se lasă la scurs într-o sită.

  • Tocăm ceapa mărunt și o călim în 2 linguri ulei, punem spanacul stors și amestecăm, lăsăm să se răcească. Amestecăm brânza cu spanacul și lingura de griș. Condimentăm după gust.

  • Luăm câte o foaie de plăcintă, pe care o stropim cu puțină apă și puțin ulei la o margine, punem umplutura și rulăm.

  • Ruloul obținut îl punem într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Repetăm operațiunea până umplem tava. Batem oul cu smântâna și apa minerală și turnăm amestecul obținut peste plăcintă și dăm la cuptorul încălzit 45 de minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu spanac
12 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Spanac frunze întregi Bonduelle
  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ceapă mică
  • 1 lingură griș
  • 1 pachet foi de plăcintă
  • Ulei
  • Sare
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1/2 pahar apă minerală
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se fierbe spanacul 5 minute, se trece printr-un jet de apă rece, după care se lasă la scurs într-o sită.

  • Pasul 2

    Tocăm ceapa mărunt și o călim în 2 linguri ulei, punem spanacul stors și amestecăm, lăsăm să se răcească. Amestecăm brânza cu spanacul și lingura de griș. Condimentăm după gust.

  • Pasul 3

    Luăm câte o foaie de plăcintă, pe care o stropim cu puțină apă și puțin ulei la o margine, punem umplutura și rulăm.

  • Pasul 4

    Ruloul obținut îl punem într-o formă termorezistentă unsă cu unt. Repetăm operațiunea până umplem tava. Batem oul cu smântâna și apa minerală și turnăm amestecul obținut peste plăcintă și dăm la cuptorul încălzit 45 de minute.