Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Plăcintă de spanac

O rețetă delicioasă

Pași de preparare

  • Punem în tigaie spanacul, direct din pungă, fără decongelare în prealabil, până când acesta se înmoaie.

  • Tăiem foile de plăcintă în rondele subțiri cu grosimea de 1 cm și desfacem rondelele în fâșii mici. Punem fâșiile în cuptorul încins la 100 grade, până când se usucă. Le întoarcem pe toate părțile, pentru a se usca uniform.

  • Într-un bol batem ouăle, apoi adăugăm lapte, iaurt, ulei, sare, praf de copt și amestecăm. Peste compoziția omogenizată adăugăm fâșiile de foi uscate și le încorporăm. Adăugăm 200 g din telemea și spanacul.

  • Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu ulei și amestecăm, iar pe deasupra presărăm restul de telemea. Coacem la 180 grade pentru 40 de minute, până când plăcinta este rumenă.

  • Servim plăcinta caldă sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă de spanac
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href=https://bonduelle.ro/produs/spanac-frunza-cu-frunza target=_blank rel=noopener><strong>200 g spanac Bonduelle frunză cu frunză</strong></a></p>
  • <p>250 g foi pentru plăcintă</p>
  • <p>4 ouă</p>
  • <p>300 ml lapte</p>
  • <p>150 g iaurt</p>
  • <p>50 ml ulei</p>
  • <p>250 g telemea</p>
  • <p>2 lingurițe praf de copt</p>
  • <p>1/2 linguriță sare</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Punem în tigaie spanacul, direct din pungă, fără decongelare în prealabil, până când acesta se înmoaie.

  • Pasul 2

    Tăiem foile de plăcintă în rondele subțiri cu grosimea de 1 cm și desfacem rondelele în fâșii mici. Punem fâșiile în cuptorul încins la 100 grade, până când se usucă. Le întoarcem pe toate părțile, pentru a se usca uniform.

  • Pasul 3

    Într-un bol batem ouăle, apoi adăugăm lapte, iaurt, ulei, sare, praf de copt și amestecăm. Peste compoziția omogenizată adăugăm fâșiile de foi uscate și le încorporăm. Adăugăm 200 g din telemea și spanacul.

  • Pasul 4

    Turnăm compoziția într-o tavă unsă cu ulei și amestecăm, iar pe deasupra presărăm restul de telemea. Coacem la 180 grade pentru 40 de minute, până când plăcinta este rumenă.

  • Pasul 5

    Servim plăcinta caldă sau rece, în funcție de preferințe. Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.