Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Plăcintă cu spanac și Camembert

O rețetă servită de Anca Bunea.

Pași de preparare

  • Se încălzește cuptorul la 200°C. Se unge o formă rotundă cu diametrul de 24 cm cu unt. Se așează foile de plăcintă, ungând fiecare foaie cu puțin ulei și așezându-le una peste cealaltă, astfel încât să se potrivească în formă și să cadă puțin peste marginile acesteia. Se dă la cuptor 5 minute.

  • Se călește ceapa în puțin ulei, apoi se adaugă spanacul și se lasă pe foc până când se evaporă apa din spanac.

  • Se adaugă amestecând smântâna, nucșoara, brânza tăiată cubulețe, sarea și piperul. Se așază compoziția cu o lingură în formă. Se mai lasă la cuptor 10 -15 minute până când se leagă compoziția și foile de plăcintă sunt rumenite.

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu spanac și Camembert
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/spanac-congelat-frunze-tocate">1 pungă (400 g) Spanac tocat Bonduelle</a></p>
  • <p>1 pachet cu foi de plăcintă</p>
  • <p>1 ceapă, tocată mărunt</p>
  • <p>3 linguri cu sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>100 g br&acirc;nză Camembert</p>
  • <p>2 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>Nucșoară</p>
  • <p>Sare, piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se încălzește cuptorul la 200°C. Se unge o formă rotundă cu diametrul de 24 cm cu unt. Se așează foile de plăcintă, ungând fiecare foaie cu puțin ulei și așezându-le una peste cealaltă, astfel încât să se potrivească în formă și să cadă puțin peste marginile acesteia. Se dă la cuptor 5 minute.

  • Pasul 2

    Se călește ceapa în puțin ulei, apoi se adaugă spanacul și se lasă pe foc până când se evaporă apa din spanac.

  • Pasul 3

    Se adaugă amestecând smântâna, nucșoara, brânza tăiată cubulețe, sarea și piperul. Se așază compoziția cu o lingură în formă. Se mai lasă la cuptor 10 -15 minute până când se leagă compoziția și foile de plăcintă sunt rumenite.