1. >Rețete
  2. >Plăcintă cu ciuperci în tigaie

Plăcintă cu ciuperci în tigaie

O rețetă pregătită de Jamila!
Mediu
3 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
Pentru aluat:

600 g făină

300 g lapte bătut

50 ml ulei

10 g praf de copt

2 ouă

Puțină sare

Pentru umplutură:

2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle

2 cepe tocate mărunt

2 linguri ulei

1 cățel mare usturoi

1/2 legătură pătrunjel

1/2 legătură mărar

Sare

Piper
Ingrediente pentru 3 persoane
Pentru aluat:

600 g făină

300 g lapte bătut

50 ml ulei

10 g praf de copt

2 ouă

Puțină sare

Pentru umplutură:

2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle

2 cepe tocate mărunt

2 linguri ulei

1 cățel mare usturoi

1/2 legătură pătrunjel

1/2 legătură mărar

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.
  2. Pași 2
    Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
  3. Pași 3
    Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.
  4. Pași 4
    Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem întrun disc cu diametru de 1820 de cm, în mijlocul discului punem 12 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul întrun disc de aprox. 15 cm.
  5. Pași 5
    Prăjim fiecare plăcintă întro tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 34 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Risotto de hrișcă cu dovleac și ciuperci

    Delicios și ușor de preparat! O nouă rețetă cu Cerealli Bonduelle

  • Lasagna rulată cu ciuperci și brânză

    Dacă vă place lasagna, atunci această rețetă își va face locul în bucătăria ta. Rulourile de lasagna...

  • Salată de ciuperci cu castraveți și faso...

    O salată gustoasă și sățioasă!