Pași de preparare
-
Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.
-
Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
-
Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.
-
Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem într-un disc cu diametru de 18-20 de cm, în mijlocul discului punem 1-2 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul într-un disc de aprox. 15 cm.
-
Prăjim fiecare plăcintă într-o tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!