Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Plăcintă cu ciuperci în tigaie

O rețetă pregătită de Jamila!

Pași de preparare

  • Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.

  • Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

  • Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.

  • Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem într-un disc cu diametru de 18-20 de cm, în mijlocul discului punem 1-2 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul într-un disc de aprox. 15 cm.

  • Prăjim fiecare plăcintă într-o tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu ciuperci în tigaie
3 persoane 15-30 min Mediu
INGREDIENTE
  • Pentru aluat:
  • 600 g făină
  • 300 g lapte bătut
  • 50 ml ulei
  • 10 g praf de copt
  • 2 ouă
  • Puțină sare
  • Pentru umplutură:
  • 2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 cățel mare usturoi
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.

  • Pasul 2

    Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

  • Pasul 3

    Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.

  • Pasul 4

    Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem într-un disc cu diametru de 18-20 de cm, în mijlocul discului punem 1-2 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul într-un disc de aprox. 15 cm.

  • Pasul 5

    Prăjim fiecare plăcintă într-o tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!