Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Plăcintă cu ciuperci în tigaie

O rețetă pregătită de Jamila!

Pași de preparare

  • Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.

  • Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

  • Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.

  • Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem într-un disc cu diametru de 18-20 de cm, în mijlocul discului punem 1-2 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul într-un disc de aprox. 15 cm.

  • Prăjim fiecare plăcintă într-o tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu ciuperci în tigaie
3 persoane 15-30 min Mediu
INGREDIENTE
  • <p>Pentru aluat:</p>
  • <p>600 g făină</p>
  • <p>300 g lapte bătut</p>
  • <p>50 ml ulei</p>
  • <p>10 g praf de copt</p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>Puțină sare</p>
  • <p>Pentru umplutură:</p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">2 borcane (560 g) Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>2 cepe tocate mărunt</p>
  • <p>2 linguri ulei</p>
  • <p>1 cățel mare usturoi</p>
  • <p>1/2 legătură pătrunjel</p>
  • <p>1/2 legătură mărar</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru umplutură: lăsăm să se scurgă ciupercile Bonduelle de lichid pentru aprox. 5 min și le mărunțim apoi foarte bine cu un cuțit.

  • Pasul 2

    Punem uleiul la încălzit într-o tigaie, adăugăm ceapa tocată și sare și gătim până când se înmoaie ceapa. Când ceapa s-a înmuiat, răzuim cățelul de usturoi și mai gătim totul pentru 30 de secunde. Adăugăm apoi ciupercile mărunțite și continuăm să le gătim pentru 2-3 minute. La final adăugăm mărarul și pătrunjelul tocate, luăm umplutura de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

  • Pasul 3

    Pentru aluat: punem făina într-un bol încăpător, adăugăm cele 2 ouă, uleiul, sarea, praful de copt și începem să frământăm, adăugând laptele bătut puțin câte puțin. Când aluatul s-a format, îl frământăm pentru aproximativ 15 minute cât să obținem un aluat suplu, dar nelipicios. Îl lăsăm cam 15 minute să se odihnească înainte de a face plăcintele.

  • Pasul 4

    Luăm câte o bucată de aluat, de aprox. 150 g, îl întindem într-un disc cu diametru de 18-20 de cm, în mijlocul discului punem 1-2 linguri de umplutură și sigilăm, aducând marginile spre centru. Presăm bine și întindem din nou aluatul într-un disc de aprox. 15 cm.

  • Pasul 5

    Prăjim fiecare plăcintă într-o tigaie unsă cu puțin ulei, pentru 3-4 minute pe fiecare parte. Le servim calde! Poftă bună!

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.