Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Plăcintă cu ciuperci, spanac și ouă de prepeliță

Plăcintă cu ciuperci, spanac și ouă de prepeliță. Cristina Mihaela Oprea

Pași de preparare

  • Se fierb ouăle de prepeliță tari.

  • Se pregătește aluatul astfel: se amestecă 100 g de unt cu 200 g faină, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu și 2 linguri de smântână. Când devine o cocă omogenă, se bagă în frigider timp de 30 de minute.

  • Se opărește spanacul decongelat timp de 15 minute. Se călește în puțin ulei de măsline ceapa tocată, ciupercile și usturoiul tăiat felii subțiri. Se adaugă spanacul și 100 ml smântâna și se fierbe înăbușit circa 20 minute. Se dau deoparte să se răcească, apoi se pune cașcavalul. Se potrivește la gust cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

  • Se presară un pic de făină pe masă și se întinde aluatul circa 3 mm grosime. Se pune în mijloc jumătate din umplutură, ouăle și apoi restul de umplutură și se acoperă apoi cu aluat. Se bagă în cuptorul preîncălzit și se coace la foc potrivit circa 20-30 minute, până se rumenește frumos. Se scoate și se acoperă pentru 5 minute cu un șervet de pânză umed. Se poate servi fierbinte sau rece. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu ciuperci, spanac și ouă de prepeliță
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 400 g Spanac frunză cu frunză Bonduelle
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 1 ceapă roșie
  • 2 căței usturoi
  • 160 ml. smântână
  • 100 g cașcaval
  • 250 g făină
  • 6 ouă de prepeliță
  • Sare
  • 100 g unt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 legatură pătrunjel
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se fierb ouăle de prepeliță tari.

  • Pasul 2

    Se pregătește aluatul astfel: se amestecă 100 g de unt cu 200 g faină, 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu și 2 linguri de smântână. Când devine o cocă omogenă, se bagă în frigider timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Se opărește spanacul decongelat timp de 15 minute. Se călește în puțin ulei de măsline ceapa tocată, ciupercile și usturoiul tăiat felii subțiri. Se adaugă spanacul și 100 ml smântâna și se fierbe înăbușit circa 20 minute. Se dau deoparte să se răcească, apoi se pune cașcavalul. Se potrivește la gust cu sare și piper și se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

  • Pasul 4

    Se presară un pic de făină pe masă și se întinde aluatul circa 3 mm grosime. Se pune în mijloc jumătate din umplutură, ouăle și apoi restul de umplutură și se acoperă apoi cu aluat. Se bagă în cuptorul preîncălzit și se coace la foc potrivit circa 20-30 minute, până se rumenește frumos. Se scoate și se acoperă pentru 5 minute cu un șervet de pânză umed. Se poate servi fierbinte sau rece. Poftă bună!