Pași de preparare
-
Ceapa se toacă peștișori și se pune la călit în ulei cu ciupercile feliate. După câteva minute, se adaugă mazărea, se acoperă și se lasă să se înăbușe.
-
Din făină, laptele cald, sare și drojdie se prepară un aluat elastic, care se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.
-
Cartofii fierți se lasă să se răcorească și se zdrobesc ușor cu furculița. Se adaugă ceapa călită, ciupercile și mazărea. Se amesteca ușor, apoi se pun ouăle ușor bătute și brânza rasă.
-
Se întinde aluatul într-o foaie de maxim 0,5 cm, astfel încât aceasta să depășească marginile tăvii cu cca 5 cm. Se îmbracă tava, se pune compoziția, se uniformizează, se acoperă cu marginile.
-
Se decorează, se unge cu gălbenuș și se coace la foc potrivit cca 40 minute. Se taie călduță.