Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Plăcintă cu cartofi și mazăre

Plăcintă sățioasă, ușor de preparat. Marian Măciucă

Pași de preparare

  • Ceapa se toacă peștișori și se pune la călit în ulei cu ciupercile feliate. După câteva minute, se adaugă mazărea, se acoperă și se lasă să se înăbușe.
  • Din făină, laptele cald, sare și drojdie se prepară un aluat elastic, care se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.
  • Cartofii fierți se lasă să se răcorească și se zdrobesc ușor cu furculița. Se adaugă ceapa călită, ciupercile și mazărea. Se amesteca ușor, apoi se pun ouăle ușor bătute și brânza rasă.
  • Se întinde aluatul într-o foaie de maxim 0,5 cm, astfel încât aceasta să depășească marginile tăvii cu cca 5 cm. Se îmbracă tava, se pune compoziția, se uniformizează, se acoperă cu marginile.
  • Se decorează, se unge cu gălbenuș și se coace la foc potrivit cca 40 minute. Se taie călduță.

Rețete care te-ar putea interesa

Plăcintă cu cartofi și mazăre
8 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Mazăre verde boabe dulce VAPEUR Bonduelle
  • 200 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 3 Cepe
  • 50 ml. ulei de floarea soarelui
  • 15 g drojdie presată de brutărie
  • 200 g brânză de vacă
  • 3 Ouă
  • 400 g făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 gălbenuș
  • 300 ml. lapte
  • 500 g cartofi
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa se toacă peștișori și se pune la călit în ulei cu ciupercile feliate. După câteva minute, se adaugă mazărea, se acoperă și se lasă să se înăbușe.

  • Pasul 2

    Din făină, laptele cald, sare și drojdie se prepară un aluat elastic, care se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut.

  • Pasul 3

    Cartofii fierți se lasă să se răcorească și se zdrobesc ușor cu furculița. Se adaugă ceapa călită, ciupercile și mazărea. Se amesteca ușor, apoi se pun ouăle ușor bătute și brânza rasă.

  • Pasul 4

    Se întinde aluatul într-o foaie de maxim 0,5 cm, astfel încât aceasta să depășească marginile tăvii cu cca 5 cm. Se îmbracă tava, se pune compoziția, se uniformizează, se acoperă cu marginile.

  • Pasul 5

    Se decorează, se unge cu gălbenuș și se coace la foc potrivit cca 40 minute. Se taie călduță.