Pași de preparare
-
Margarina se amestecă cu brânza de vaci și cu făina, din care se frământă un aluat pe care îl vom pune într-o formă de plăcintă rotundă.
-
Lăsăm pe margini un surplus de aluat, pentru a putea înveli umplutura sub formă de petale, plăcinta fiind sub formă de floare. Legumele Bonduelle mărunțite le amestecăm cu brânză feta, cu piper și puțină sare. Așezăm o parte din compoziție în mijlocul aluatului și o parte pe margini.
-
Laptele se amestecă cu oul și cașcavalul ras, apoi se toarnă peste legumele Bonduelle și feta.
-
Marginile aluatului le așezăm peste umplutură, de jur împrejurul tăvii rotunde. După ce am terminat de rulat, tăiem cu un cuțit aluatul din loc în loc. În felul acesta am dat forma petalelor. Așezăm și interiorul florii cu ajutorul legumelor. Ungem plăcinta pe deasupra cu un ou bine bătut. O dăm la cuptor, până se rumenește bine.