Pași de preparare
-
Apa se încălzește, drojdia se dizolvă în apă cu sare, amestecăm și o lăsăm la dospit.
-
Făina se pune într-un castron cu oul, uleiul și drojdia. Se amestecă și se frământă până când aluatul începe să se dezlipească de pe mâini. Se lăsă la dospit.
-
Când vedem că a crescut, aluatul trebuie să-și dubleze volumul, atunci luăm o parte din aluat și o modelăm pe masa de lucru, făcând-o rotundă , apoi o punem într-o tavă unsă și punem hârtie de copt. Mai lăsăm să dospească puțin, ungem cu ketchup, presărăm condimente pentru pizza, punem mozarella și roșiile tăiate felii (am ales variantă o felie roșie, o felie mozarella).
-
Mușchiulețului i-am dat forma unui trandafir, în mijloc am pus câte o măslină, am presărat cu boabe de porumb, apoi am pus tava cu pizza la cuptor, la foc mediu, cam 15-10 minute.
-
Se scoate din cuptor, se feliază și se servește. Poftă bună.