Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pizza cu porumb, mozzarela, roșii și mușchi

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Florin Florin

Pași de preparare

  • Apa se încălzește, drojdia se dizolvă în apă cu sare, amestecăm și o lăsăm la dospit.
  • Făina se pune într-un castron cu oul, uleiul și drojdia. Se amestecă și se frământă până când aluatul începe să se dezlipească de pe mâini. Se lăsă la dospit.
  • Când vedem că a crescut, aluatul trebuie să-și dubleze volumul, atunci luăm o parte din aluat și o modelăm pe masa de lucru, făcând-o rotundă , apoi o punem într-o tavă unsă și punem hârtie de copt. Mai lăsăm să dospească puțin, ungem cu ketchup, presărăm condimente pentru pizza, punem mozarella și roșiile tăiate felii (am ales variantă o felie roșie, o felie mozarella).
  • Mușchiulețului i-am dat forma unui trandafir, în mijloc am pus câte o măslină, am presărat cu boabe de porumb, apoi am pus tava cu pizza la cuptor, la foc mediu, cam 15-10 minute.
  • Se scoate din cuptor, se feliază și se servește. Poftă bună.

Rețete care te-ar putea interesa

Pizza cu porumb, mozzarela, roșii și mușchi
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • Ketchup
  • Condimente pizza
  • 100 g mozarella
  • 50 g măsline negre
  • 7-8 felii mușchi afumat
  • 2 roșii
  • 400 g făină
  • 3 pliculețe drojdie uscată
  • 1 praf sare
  • 1 cană apă
  • 1 lingură ulei măsline
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Apa se încălzește, drojdia se dizolvă în apă cu sare, amestecăm și o lăsăm la dospit.

  • Pasul 2

    Făina se pune într-un castron cu oul, uleiul și drojdia. Se amestecă și se frământă până când aluatul începe să se dezlipească de pe mâini. Se lăsă la dospit.

  • Pasul 3

    Când vedem că a crescut, aluatul trebuie să-și dubleze volumul, atunci luăm o parte din aluat și o modelăm pe masa de lucru, făcând-o rotundă , apoi o punem într-o tavă unsă și punem hârtie de copt. Mai lăsăm să dospească puțin, ungem cu ketchup, presărăm condimente pentru pizza, punem mozarella și roșiile tăiate felii (am ales variantă o felie roșie, o felie mozarella).

  • Pasul 4

    Mușchiulețului i-am dat forma unui trandafir, în mijloc am pus câte o măslină, am presărat cu boabe de porumb, apoi am pus tava cu pizza la cuptor, la foc mediu, cam 15-10 minute.

  • Pasul 5

    Se scoate din cuptor, se feliază și se servește. Poftă bună.