Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pizza cu porumb crocant şi pesto

Deşi vremea este încǎ blândǎ cu noi, într-o zi ploioasǎ putem încinge cuptoarele şi ne putem da timpul de a gǎti în doi.

Pași de preparare

  • Pentru aluat, făina se amestecă cu drojdia, sarea și uleiul de măsline și se amestecă cu o lingură. După aceea, se adaugă și apa și se frământă timp de 5 minute pe masa presărată cu făină. E gata când se desprinde ușor de mână și e și puțin elastic. Aluatul se pune apoi într-un bol, acoperit cu un șervet curat, și e lăsat la crescut timp de o oră, Într-un loc cald, ferit de curenți de aer.

  • Pentru pesto, se pun busuiocul, mugurii de pin, usturoiul și parmezanul (sau Cheddarul) într-un blender și se lasă la mixat până rezultă o pastă aromată. Se adaugă ulei de măsline după gust și în funcție de cât de fin doriți sosul. Pentru extra-cremozitate, eu am adăugat și o lingură de ricotta. Se potrivește de sare.

  • Pentru asamblare, începeți prin a unge tava cu puțin ulei de măsline. Aluatul de pizza se împarte în două bucăți și fiecare se întinde cu mâna sau sucitorul pânâ când tava este acoperită. Se dă aluatul la cuptorul încins la 180 de grade C pentru 15 minute.

  • Apoi se scoate, se acoperă cu un strat generos de pesto, deasupra se rade mozzarella și se presară cu boabele de porumb. Se pune încă un strat subțire de mozzarella și din loc în loc se pun câteva lingurițe de pesto și roșii cherry tăiate în jumătăți sau sferturi. Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Pizza cu porumb crocant şi pesto
0 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p>Pentru aluat:</p>
  • <p>300 g făină</p>
  • <p>200 ml. apă</p>
  • <p>1 lingură ulei de măsline</p>
  • <p>1 linguriță sare</p>
  • <p>1 linguriță drojdie uscată</p>
  • <p>Pentru pesto:</p>
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-porumb">1-2 linguri Porumb dulce boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>50 g muguri de pin</p>
  • <p>2 căței usturoi</p>
  • <p>1 m&acirc;nă de parmezan (sau Cheddar)</p>
  • <p>Ulei de măsline (după gust)</p>
  • <p>1 lingură de ricotta</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Roșii cherry</p>
  • <p>30 g busuioc</p>
  • <p>Mozzarella</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru aluat, făina se amestecă cu drojdia, sarea și uleiul de măsline și se amestecă cu o lingură. După aceea, se adaugă și apa și se frământă timp de 5 minute pe masa presărată cu făină. E gata când se desprinde ușor de mână și e și puțin elastic. Aluatul se pune apoi într-un bol, acoperit cu un șervet curat, și e lăsat la crescut timp de o oră, Într-un loc cald, ferit de curenți de aer.

  • Pasul 2

    Pentru pesto, se pun busuiocul, mugurii de pin, usturoiul și parmezanul (sau Cheddarul) într-un blender și se lasă la mixat până rezultă o pastă aromată. Se adaugă ulei de măsline după gust și în funcție de cât de fin doriți sosul. Pentru extra-cremozitate, eu am adăugat și o lingură de ricotta. Se potrivește de sare.

  • Pasul 3

    Pentru asamblare, începeți prin a unge tava cu puțin ulei de măsline. Aluatul de pizza se împarte în două bucăți și fiecare se întinde cu mâna sau sucitorul pânâ când tava este acoperită. Se dă aluatul la cuptorul încins la 180 de grade C pentru 15 minute.

  • Pasul 4

    Apoi se scoate, se acoperă cu un strat generos de pesto, deasupra se rade mozzarella și se presară cu boabele de porumb. Se pune încă un strat subțire de mozzarella și din loc în loc se pun câteva lingurițe de pesto și roșii cherry tăiate în jumătăți sau sferturi. Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute. Poftă bună!