Pași de preparare
-
Pentru aluat, făina se amestecă cu drojdia, sarea și uleiul de măsline și se amestecă cu o lingură. După aceea, se adaugă și apa și se frământă timp de 5 minute pe masa presărată cu făină. E gata când se desprinde ușor de mână și e și puțin elastic. Aluatul se pune apoi într-un bol, acoperit cu un șervet curat, și e lăsat la crescut timp de o oră, Într-un loc cald, ferit de curenți de aer.
-
Pentru pesto, se pun busuiocul, mugurii de pin, usturoiul și parmezanul (sau Cheddarul) într-un blender și se lasă la mixat până rezultă o pastă aromată. Se adaugă ulei de măsline după gust și în funcție de cât de fin doriți sosul. Pentru extra-cremozitate, eu am adăugat și o lingură de ricotta. Se potrivește de sare.
-
Pentru asamblare, începeți prin a unge tava cu puțin ulei de măsline. Aluatul de pizza se împarte în două bucăți și fiecare se întinde cu mâna sau sucitorul pânâ când tava este acoperită. Se dă aluatul la cuptorul încins la 180 de grade C pentru 15 minute.
-
Apoi se scoate, se acoperă cu un strat generos de pesto, deasupra se rade mozzarella și se presară cu boabele de porumb. Se pune încă un strat subțire de mozzarella și din loc în loc se pun câteva lingurițe de pesto și roșii cherry tăiate în jumătăți sau sferturi. Se dă tava la cuptor pentru 20 de minute. Poftă bună!