Pași de preparare
-
Blat: Dizolvăm drojdia uscată și zahărul cu câteva linguri de apă călduță, adăugăm și 2 linguri făină și omogenizăm, până obținem o maia, pe care o punem la dospit.
-
Într-un vas, punem făina și sarea, facem o gaură în mijlocul ei și punem acolo maiaua. Turnam apă călduță puțin câte puțin, mestecând în același timp cu mâna sau cu o furculiță. Adăugăm și uleiul de măsline. Frământăm până se încorporează toată făina.
-
Punem aluatul într-un vas, acoperim cu un prosop și îl lăsăm la dospit, la loc cald, ferit de curent. Ungem tava cu puțin ulei de măsline. Blatul pentru pizza nu îl vom întinde cu sucitorul. Punem blatul obținut în tava unde vom turna sucul de roșii, peste care presărăm brânză feta ruptă cu mâna. Punem ciupercile și porumbul, după care fâșiile de bacon. Stropim cu puțin ulei de măsline și băgăm pizza la cuptor aproximativ 15 minute, la 180 de grade. Poftă bună!