Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pizza cu broccoli și porumb

Pizza cu broccoli și porumb. Elena Mîndrilă

Pași de preparare

  • Mai întâi pregătim blatul de pizza și pentru asta punem în vasul mașinii de pâine ingredientele pentru blat, în următoarea ordine: apă calduță, zahăr, sare, 1 lingură ulei, făină, drojdie. Pornim mașina pe programul pentru aluat și ne vedem de treburi până când aluatul e frământat și dospit. În cazul în care nu aveți mașină de pâine, procedați în felul următor: puneți făină într-un vas, faceți o gropiță în mijloc, în care turnați drojdia și zahărul dizolvate în apă calduță.
  • Amestecați până aluatul devine consistent, când e timpul să adăugați 1 lingură de ulei și sarea. Lăsați să dospească 2-3 ore la temperatura camerei. Când aluatul este gata, îl întindem cu mâinile, direct în tavă, aluatul fiind ușor de manevrat și deloc lipicios.
  • Ungem aluatul cu cealaltă lingură de ulei și cu sosul chilli. De jur împrejurul aluatului, pe margini, așezăm crenvurstii. Rotim marginile aluatului în jurul crenvurstilor și apoi tăiem din 2 în 2 cm. Aceste colțuri le rotim, pentru a se vedea bucățile de crenvursti. În mijloc, așezăm șunca bucățele și deasupra, cașcavalul. În mijloc, așezăm broccoli și porumbul Bonduelle. De jur împrejurul cașcavalului, punem roșiile cherry feliate, împreună cu bucăți de morcov și broccoli. Astfel aranjată, punem pizza în cuptorul încins la 250 de grade (la maxim). După 10 minute, scoatem tava. Servim pizza caldă, cu sos de roșii.

Rețete care te-ar putea interesa

Pizza cu broccoli și porumb
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 1 Conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 250 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1/2 sare
  • 5 crenvurști
  • 10 linguri cașcaval ras
  • 5 roșii cherry
  • 1-2 linguri sos chilli
  • 200 g șuncă
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mai întâi pregătim blatul de pizza și pentru asta punem în vasul mașinii de pâine ingredientele pentru blat, în următoarea ordine: apă calduță, zahăr, sare, 1 lingură ulei, făină, drojdie. Pornim mașina pe programul pentru aluat și ne vedem de treburi până când aluatul e frământat și dospit. În cazul în care nu aveți mașină de pâine, procedați în felul următor: puneți făină într-un vas, faceți o gropiță în mijloc, în care turnați drojdia și zahărul dizolvate în apă calduță.

  • Pasul 2

    Amestecați până aluatul devine consistent, când e timpul să adăugați 1 lingură de ulei și sarea. Lăsați să dospească 2-3 ore la temperatura camerei. Când aluatul este gata, îl întindem cu mâinile, direct în tavă, aluatul fiind ușor de manevrat și deloc lipicios.

  • Pasul 3

    Ungem aluatul cu cealaltă lingură de ulei și cu sosul chilli. De jur împrejurul aluatului, pe margini, așezăm crenvurstii. Rotim marginile aluatului în jurul crenvurstilor și apoi tăiem din 2 în 2 cm. Aceste colțuri le rotim, pentru a se vedea bucățile de crenvursti. În mijloc, așezăm șunca bucățele și deasupra, cașcavalul. În mijloc, așezăm broccoli și porumbul Bonduelle. De jur împrejurul cașcavalului, punem roșiile cherry feliate, împreună cu bucăți de morcov și broccoli. Astfel aranjată, punem pizza în cuptorul încins la 250 de grade (la maxim). După 10 minute, scoatem tava. Servim pizza caldă, cu sos de roșii.