Pași de preparare
-
Carnea o crestăm, apoi o sărăm și piperăm (am folosit piper și usturoi la plic). În locurile crestate se introduc cățeii de usturoi și crenguțe de cimbru.
-
Se condimentează cu condimentele pentru friptură, apoi o rulăm și o legăm cu ață. Se pune într-un vas de yena, adăugăm paharul de vin, câteva foi de dafin și se lasă la rece de pe o zi pe alta.
-
Morcovii se pun să dea un clocot. Cu ajutorul unei palete, se scot din oală și îi pisăm cu mixerul vertical. Adăugăm untul și sare după gust.
-
Carnea se pune într-o tavă cu uleiul și o ceșcuță de apă, lăsăm să se facă la foc mic, până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate, tăiem ața și se așează pe platou.
-
Cu ajutorul unei forme rotunde, punem piureul de morcovi lângă carne și ornăm după cum dorim. Poftă bună!