1. >Rețete
  2. >Piure de morcovi cu friptură la cuptor

Piure de morcovi cu friptură la cuptor

Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

50 g unt

500-700 g pulpă porc

1 căpățână usturoi

1 pahar vin roșu

1 fir cimbru

Kaizer

Ață pentru legat carnea

100 ml. ulei

Germeni ridichi pentru ornament

Sare

Piper

Foi de dafin

Condimente pentru friptură
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

50 g unt

500-700 g pulpă porc

1 căpățână usturoi

1 pahar vin roșu

1 fir cimbru

Kaizer

Ață pentru legat carnea

100 ml. ulei

Germeni ridichi pentru ornament

Sare

Piper

Foi de dafin

Condimente pentru friptură
  1. Pași 1
    Carnea o crestăm, apoi o sărăm și piperăm (am folosit piper și usturoi la plic). În locurile crestate se introduc cățeii de usturoi și crenguțe de cimbru.
  2. Pași 2
    Se condimentează cu condimentele pentru friptură, apoi o rulăm și o legăm cu ață. Se pune într-un vas de yena, adăugăm paharul de vin, câteva foi de dafin și se lasă la rece de pe o zi pe alta.
  3. Pași 3
    Morcovii se pun să dea un clocot. Cu ajutorul unei palete, se scot din oală și îi pisăm cu mixerul vertical. Adăugăm untul și sare după gust.
  4. Pași 4
    Carnea se pune întro tavă cu uleiul și o ceșcuță de apă, lăsăm să se facă la foc mic, până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate, tăiem ața și se așează pe platou.
  5. Pași 5
    Cu ajutorul unei forme rotunde, punem piureul de morcovi lângă carne și ornăm după cum dorim. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Mix gratinat de broccoli, morcovi și con...

    Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!

  • Supă vegană

    O supă vegană ușor de gătit și delicioasă!

  • Sufleu de legume

    Un preparat delicios, îmbogățit de gustul legumelor și de cel al brânzei. Perfect pentru un prânz sa...