Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Piure de morcovi cu friptură la cuptor

Morcovii sunt sănătoși și bogați în vitamine și îi consumăm des. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Carnea o crestăm, apoi o sărăm și piperăm (am folosit piper și usturoi la plic). În locurile crestate se introduc cățeii de usturoi și crenguțe de cimbru.

  • Se condimentează cu condimentele pentru friptură, apoi o rulăm și o legăm cu ață. Se pune într-un vas de yena, adăugăm paharul de vin, câteva foi de dafin și se lasă la rece de pe o zi pe alta.

  • Morcovii se pun să dea un clocot. Cu ajutorul unei palete, se scot din oală și îi pisăm cu mixerul vertical. Adăugăm untul și sare după gust.

  • Carnea se pune într-o tavă cu uleiul și o ceșcuță de apă, lăsăm să se facă la foc mic, până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate, tăiem ața și se așează pe platou.

  • Cu ajutorul unei forme rotunde, punem piureul de morcovi lângă carne și ornăm după cum dorim. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Piure de morcovi cu friptură la cuptor
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 50 g unt
  • 500-700 g pulpă porc
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 pahar vin roșu
  • 1 fir cimbru
  • Kaizer
  • Ață pentru legat carnea
  • 100 ml. ulei
  • Germeni ridichi pentru ornament
  • Sare
  • Piper
  • Foi de dafin
  • Condimente pentru friptură
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Carnea o crestăm, apoi o sărăm și piperăm (am folosit piper și usturoi la plic). În locurile crestate se introduc cățeii de usturoi și crenguțe de cimbru.

  • Pasul 2

    Se condimentează cu condimentele pentru friptură, apoi o rulăm și o legăm cu ață. Se pune într-un vas de yena, adăugăm paharul de vin, câteva foi de dafin și se lasă la rece de pe o zi pe alta.

  • Pasul 3

    Morcovii se pun să dea un clocot. Cu ajutorul unei palete, se scot din oală și îi pisăm cu mixerul vertical. Adăugăm untul și sare după gust.

  • Pasul 4

    Carnea se pune într-o tavă cu uleiul și o ceșcuță de apă, lăsăm să se facă la foc mic, până începe să se rumenească. Când este gata, se scoate, tăiem ața și se așează pe platou.

  • Pasul 5

    Cu ajutorul unei forme rotunde, punem piureul de morcovi lângă carne și ornăm după cum dorim. Poftă bună!