Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Piure de mazăre

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie. Diana Gabriela Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Se toacă ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Se adaugă mazărea, să călește puțin, se stinge cu vinul și se lasă să fiarbă cca. 2 minute. Se adaugă supă de legume, cât să acopere mazărea.

  • Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se verifică mazărea dacă e fiartă. Trebuie să-și păstreze culoarea verde intensă.

  • Când e fiartă, se stoarce de zeamă, însă zeama nu se aruncă. Cu un mixer se pasează mazărea cu puțină mentă proaspătă.

  • Se adaugă zeama de lămâie. Dacă piureul obținut e prea tare, se subțiază cu puțină zeamă în care a fost fiartă mazărea. Se potrivește de sare. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Piure de mazăre
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (400 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • Mentă proaspătă
  • Sare
  • 1/2 ceapă
  • Ulei de măsline
  • 50 ml. vin alb sec
  • Supă de legume
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 lingură Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se toacă ceapa mărunt și se călește într-o lingură de ulei. Se adaugă mazărea, să călește puțin, se stinge cu vinul și se lasă să fiarbă cca. 2 minute. Se adaugă supă de legume, cât să acopere mazărea.

  • Pasul 2

    Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se verifică mazărea dacă e fiartă. Trebuie să-și păstreze culoarea verde intensă.

  • Pasul 3

    Când e fiartă, se stoarce de zeamă, însă zeama nu se aruncă. Cu un mixer se pasează mazărea cu puțină mentă proaspătă.

  • Pasul 4

    Se adaugă zeama de lămâie. Dacă piureul obținut e prea tare, se subțiază cu puțină zeamă în care a fost fiartă mazărea. Se potrivește de sare. Poftă bună!