Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pilaf de orez cu stafide

Pilaful de orez cu stafide este o mâncare tradițională armeană de Crăciun și de Paște.

Pași de preparare

  • Gătiți orezul în apă cu sare.
  • Adăugați stafide într-o tigaie cu unt purificat și se fierb până când devin rotunde ca strugurii. În cazul în care stafidele nu sunt dulci, puteți adăuga un pic de zahăr și se amestecă pentru a le carameliza.
  • Când a scăzut toată apa din pilaf, dar orezul este încă zemos, se adaugă stafidele fierte și untul în care au fost gătite.
  • Acoperiți oala cu un capac ermetic. Țineți mâncarea la foc mic încă 2 minute și apoi se lasă acoperita timp de 10 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Pilaf de orez cu stafide
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 cești orez lung
  • 100 g stafide
  • 3 linguri unt purificat
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Gătiți orezul în apă cu sare.

  • Pasul 2

    Adăugați stafide într-o tigaie cu unt purificat și se fierb până când devin rotunde ca strugurii. În cazul în care stafidele nu sunt dulci, puteți adăuga un pic de zahăr și se amestecă pentru a le carameliza.

  • Pasul 3

    Când a scăzut toată apa din pilaf, dar orezul este încă zemos, se adaugă stafidele fierte și untul în care au fost gătite.

  • Pasul 4

    Acoperiți oala cu un capac ermetic. Țineți mâncarea la foc mic încă 2 minute și apoi se lasă acoperita timp de 10 minute.