Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Piept de rață glazurat cu miere și ravioli cu ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Cătălin Ilie

Pași de preparare

  • Se curăță castravetele de coajă și semințe, se taie felii subțiri, se sărează și se stropește cu oțetul de orez și vinul de orez. Se lasă 10-15 minute și se scoate pe un șervețel absorbant.
  • Se încălzește o tigaie și se pune în ea pieptul de rață, frecat cu sare, pe partea cu pielea. Se prăjeste 3 minute, se întoarce și se continuă prăjirea pentru încă 3 minute. Se pune într-un vas termorezistent cu grăsimea lăsată și se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 7-8 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească 10 minute.
  • Se amestecă laptele cu smântâna și se pun la încălzit. Se adaugă porumbul, un praf de sare și se fierb 5 minute la foc mic. Se pasează cu ajutorul unui blender și se trece printr-o strecurătoare fină. Se mixează din nou cu blenderul până când se obține o spumă la suprafață.
  • Se amestecă mierea cu lemongassul, anasonul și coriandrul și se fierbe la foc mic câteva minute până când scade la jumătate. Se unge pieptul de rață cu mierea și se taie în cuburi mari.
  • Ravioli se fierb după cum scrie pe ambalaj. Se așează pe farfurie 3 cuburi din pieptul de rață, 3 ravioli, câteva felii de castravete, câteva felii de trufă și spuma obținută anterior din porumb.

Rețete care te-ar putea interesa

Piept de rață glazurat cu miere și ravioli cu ciuperci
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 200 g ravioli cu ciuperci
  • 400 g piept de rață
  • 100 ml. lapte
  • 50 ml. smântână pentru gătit
  • 300 g castravete
  • 2 linguri vin de orez
  • 2 linguri oțet de orez
  • 50 g miere
  • 1 lingură coriandru măcinat
  • 1 lingură lemongrass
  • 3 flori anason
  • 1 trufă neagră
  • 2 linguri sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se curăță castravetele de coajă și semințe, se taie felii subțiri, se sărează și se stropește cu oțetul de orez și vinul de orez. Se lasă 10-15 minute și se scoate pe un șervețel absorbant.

  • Pasul 2

    Se încălzește o tigaie și se pune în ea pieptul de rață, frecat cu sare, pe partea cu pielea. Se prăjeste 3 minute, se întoarce și se continuă prăjirea pentru încă 3 minute. Se pune într-un vas termorezistent cu grăsimea lăsată și se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 7-8 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se odihnească 10 minute.

  • Pasul 3

    Se amestecă laptele cu smântâna și se pun la încălzit. Se adaugă porumbul, un praf de sare și se fierb 5 minute la foc mic. Se pasează cu ajutorul unui blender și se trece printr-o strecurătoare fină. Se mixează din nou cu blenderul până când se obține o spumă la suprafață.

  • Pasul 4

    Se amestecă mierea cu lemongassul, anasonul și coriandrul și se fierbe la foc mic câteva minute până când scade la jumătate. Se unge pieptul de rață cu mierea și se taie în cuburi mari.

  • Pasul 5

    Ravioli se fierb după cum scrie pe ambalaj. Se așează pe farfurie 3 cuburi din pieptul de rață, 3 ravioli, câteva felii de castravete, câteva felii de trufă și spuma obținută anterior din porumb.