Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Piept de rață cu piure de mazăre și cartofi dulci

Rețetă delicioasă și sățioasă. Cătălin Ilie

Pași de preparare

  • Se spală și se usucă pieptul de rață. Se crestează pielea pe diagonală, din ambele sensuri, fără a se pătrunde carnea. Se freacă cu sare, piper și puțin ulei și se lasă la frigider 1 oră.
  • Între timp, se pune mazărea în apă clocotită pentru 2 minute și apoi se scurge de apă. Se amestecă cu menta, 50 ml smântână, parmezanul și sarea și se pasează cu ajutorul unui blender până se omogenizează.
  • Cartoful dulce se taie pe jumătate și apoi felii subțiri, cu ajutorul unei mandoline. Se amestecă cu smântâna rămasă, sare și piper și se lasă 20 de minute. Se așează feliile de cartof în straturi, ungându-se cu puțin unt, până ajunge la o înălțime de 3-4 cm. Dintr-un cartof, se pot obține 4 turnulețe. Se așează cartofii pe hârtie de copt într-un vas termorezistent, se acoperă și se dau la cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 30 de minute. Se scot afară și se așează o greutate pe fiecare turnuleț, pentru 20 de minute. Se taie marginile pentru a se obține forma dorită, paralelipiped, cub, după care se prăjesc în puțin ulei de măsline, pe fiecare parte, până se rumenesc.
  • Se prăjește pieptul pe ambele părți, prima oara pe partea cu piele, câte 3 minute. Nu se adaugă ulei pentru că are suficientă grăsime. Din când în când, se mai scoate din grăsimea din tigaie. Se mută într-un vas termorezistent, se stropește cu grăsimea din tigaie, se acoperă și se dă la cuptor pentru 10 minute, la 160°C. Se lasă să se odihnească 10 minute înainte de tăiere.
  • Pentru sos, se opresc în tigaie două linguri de grăsime, se adaugă vinul, oțetul, rozmarinul, ardeiul chilli, sarea și piperul. Se lasă să clocotească 1 minut și se adaugă untul rămas. Se ține pe foc până când se topește untul. Enjoy!

Rețete care te-ar putea interesa

Piept de rață cu piure de mazăre și cartofi dulci
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 0.5 kg cartofi dulci
  • 300 g piept de rață
  • 100 ml. smântână pentru gătit
  • Parmezan ras
  • Oțet balsamic
  • 50 ml. vin roșu sec
  • 3 crenguțe de mentă
  • 1 ardei chili
  • Unt
  • 30 g ulei de măsline
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se spală și se usucă pieptul de rață. Se crestează pielea pe diagonală, din ambele sensuri, fără a se pătrunde carnea. Se freacă cu sare, piper și puțin ulei și se lasă la frigider 1 oră.

  • Pasul 2

    Între timp, se pune mazărea în apă clocotită pentru 2 minute și apoi se scurge de apă. Se amestecă cu menta, 50 ml smântână, parmezanul și sarea și se pasează cu ajutorul unui blender până se omogenizează.

  • Pasul 3

    Cartoful dulce se taie pe jumătate și apoi felii subțiri, cu ajutorul unei mandoline. Se amestecă cu smântâna rămasă, sare și piper și se lasă 20 de minute. Se așează feliile de cartof în straturi, ungându-se cu puțin unt, până ajunge la o înălțime de 3-4 cm. Dintr-un cartof, se pot obține 4 turnulețe. Se așează cartofii pe hârtie de copt într-un vas termorezistent, se acoperă și se dau la cuptorul preîncălzit la 160°C, pentru 30 de minute. Se scot afară și se așează o greutate pe fiecare turnuleț, pentru 20 de minute. Se taie marginile pentru a se obține forma dorită, paralelipiped, cub, după care se prăjesc în puțin ulei de măsline, pe fiecare parte, până se rumenesc.

  • Pasul 4

    Se prăjește pieptul pe ambele părți, prima oara pe partea cu piele, câte 3 minute. Nu se adaugă ulei pentru că are suficientă grăsime. Din când în când, se mai scoate din grăsimea din tigaie. Se mută într-un vas termorezistent, se stropește cu grăsimea din tigaie, se acoperă și se dă la cuptor pentru 10 minute, la 160°C. Se lasă să se odihnească 10 minute înainte de tăiere.

  • Pasul 5

    Pentru sos, se opresc în tigaie două linguri de grăsime, se adaugă vinul, oțetul, rozmarinul, ardeiul chilli, sarea și piperul. Se lasă să clocotească 1 minut și se adaugă untul rămas. Se ține pe foc până când se topește untul. Enjoy!