1. >Rețete
  2. >Piept de rață cu piure de mazăre și cartofi dulci

Piept de rață cu piure de mazăre și cartofi dulci

Descoperă secretul pregătirii unui piept de rață delicios, asortat cu piure fină de mazăre și cartofi dulci pregătiți la cuptor.
Ușor
2 persoane
60 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 2 persoane
300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

0.5 kg cartofi dulci

300 g piept de rață

100 ml. smântână pentru gătit

Parmezan ras

Oțet balsamic

50 ml. vin roșu sec

3 crenguțe de mentă

1 ardei chili

Unt

30 g ulei de măsline

Sare

Piper
Ingrediente pentru 2 persoane
300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

0.5 kg cartofi dulci

300 g piept de rață

100 ml. smântână pentru gătit

Parmezan ras

Oțet balsamic

50 ml. vin roșu sec

3 crenguțe de mentă

1 ardei chili

Unt

30 g ulei de măsline

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Pentru început, spălăm bine pieptul de rață și-l uscăm. Crestăm pielea pe diagonală, din ambele sensuri, fără a se pătrunde carnea. Frecăm pieptul de rață cu sare, piper și puțin ulei. Lăsăm carnea la frigider pentru aproximativ 1 oră.
  2. Pași 2
    Ne apucăm de cartofii dulci. Îi tăiem pe jumătate și apoi în felii subțiri, cu ajutorul unei mandoline. Amestecăm cartofii cu smântâna rămasă, adăugăm sare, piper și lăsăm compoziția deoparte pentru 20 de minute.
  3. Pași 3
    Așezăm turnulețele de cartofii pe hârtia de copt într-un vas termorezistent. Acoperim cartofii și îi dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la 160°C. Scoatem turnurile din cartofi din cuptor afară și punem o greutate pe fiecare turnuleț, pentru 20 de minute. Tăiem marginile și oferim forma dorită, paralelipiped, cub etc. După aceasta, care se prăjim cartofii în puțin ulei de măsline, pe fiecare parte, până se rumenesc.
  4. Pași 4
    Mutăm pieptul de rață rumenit întrun vas termorezistent, îl stropim cu grăsimea din tigaie, îl acoperim și îl punem la cuptor pentru 10 minute, la 160°C. După ce scoatem pieptul de rață din cuptor, îl lăsăm să se odihnească 10 minute înainte de tăiere.
  5. Pași 5
    În sfârșit, ne ocupăm de aranjarea mâncării în farfurie. Dăm voie fanteziei să se manifeste. Creăm un pat din piureul de mazăre, așezăm peste el pieptul de rață. În jur, punem cartofii și adăugăm sosul peste toată compoziția. Pieptul de rață cu piue de mazăre și cartofi dulci sunt gata. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.

  • Frigărui de creveți cu mix Hawaian

    O combinație inedită de creveți și ananas alături de un mix de legume în stil hawaian care vă va sur...

  • Piept de pui cu sos de brânză și legume ...

    Amestecul de legume Rustic reprezintă o alegere potrivită pentru serile în care se adună toată famil...