Pași 1
Pentru început, spălăm bine pieptul de rață și-l uscăm. Crestăm pielea pe diagonală, din ambele sensuri, fără a se pătrunde carnea. Frecăm pieptul de rață cu sare, piper și puțin ulei. Lăsăm carnea la frigider pentru aproximativ 1 oră.
Pași 2
Ne apucăm de cartofii dulci. Îi tăiem pe jumătate și apoi în felii subțiri, cu ajutorul unei mandoline. Amestecăm cartofii cu smântâna rămasă, adăugăm sare, piper și lăsăm compoziția deoparte pentru 20 de minute.
Pași 3
Așezăm turnulețele de cartofii pe hârtia de copt într-un vas termorezistent. Acoperim cartofii și îi dăm la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute, la 160°C.
Scoatem turnurile din cartofi din cuptor afară și punem o greutate pe fiecare turnuleț, pentru 20 de minute. Tăiem marginile și oferim forma dorită, paralelipiped, cub etc. După aceasta, care se prăjim cartofii în puțin ulei de măsline, pe fiecare parte, până se rumenesc.
Pași 4
Mutăm pieptul de rață rumenit întrun vas termorezistent, îl stropim cu grăsimea din tigaie, îl acoperim și îl punem la cuptor pentru 10 minute, la 160°C. După ce scoatem pieptul de rață din cuptor, îl lăsăm să se odihnească 10 minute înainte de tăiere.
Pași 5
În sfârșit, ne ocupăm de aranjarea mâncării în farfurie. Dăm voie fanteziei să se manifeste. Creăm un pat din piureul de mazăre, așezăm peste el pieptul de rață. În jur, punem cartofii și adăugăm sosul peste toată compoziția. Pieptul de rață cu piue de mazăre și cartofi dulci sunt gata. Poftă bună!