Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Piept de pui în stil mexican

O rețetă delicioasă!

Pași de preparare

  • Spălăm pieptul de pui, îl tamponăm cu un şerveţel de hârtie, îl feliem şi apoi îl punem într-o pungă de plastic, împreună cu făina, sarea, piperul şi oregano. Carnea trebuie să fie acoperită de toate aceste ingrediente. Agităm bine punga.

  • Într-o tigaie încingem la foc mediu uleiul de măsline. Adăugăm bucăţile de carne şi amestecăm. Le prăjim bine pe toate părţile, având grijă să se rumenească, dar fără să le ardem.

  • Într-o altă tigaie, călim ceapa şi usturoiul în ulei de măsline, aproximativ 1-2 minute. Adăugăm praful de chimen şi pe cel de chilli şi amestecăm. Punem apoi legumele congelate şi acoperim cu un capac. Lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute, amestecând din când în când. Dacă este nevoie, putem adăuga puţină apă.

  • Când legumele sunt făcute, condimentăm cu sare. Mai lăsăm 2-3 minute și stingem focul. Servim fierbinte, pe un pat de orez fiert, ornăm cu ardei iute tăiat feliuțe şi salată verde.

Rețete care te-ar putea interesa

Piept de pui în stil mexican
6 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 450 g Amestec de legume Mexican Mix Vapeur Bonduelle
  • 1 (450 g) piept de pui dezosat
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 3 căței de usturoi, tocaţi
  • 1 linguriță praf chimen
  • 1 linguriță praf chilli
  • 3 – 4 linguri ulei de măsline
  • 1 – 2 ardei iuţi, tocaţi şi fără seminte
  • 2 – 3 linguri de făină
  • Oregano
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Spălăm pieptul de pui, îl tamponăm cu un şerveţel de hârtie, îl feliem şi apoi îl punem într-o pungă de plastic, împreună cu făina, sarea, piperul şi oregano. Carnea trebuie să fie acoperită de toate aceste ingrediente. Agităm bine punga.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie încingem la foc mediu uleiul de măsline. Adăugăm bucăţile de carne şi amestecăm. Le prăjim bine pe toate părţile, având grijă să se rumenească, dar fără să le ardem.

  • Pasul 3

    Într-o altă tigaie, călim ceapa şi usturoiul în ulei de măsline, aproximativ 1-2 minute. Adăugăm praful de chimen şi pe cel de chilli şi amestecăm. Punem apoi legumele congelate şi acoperim cu un capac. Lăsăm la foc potrivit pentru 10 minute, amestecând din când în când. Dacă este nevoie, putem adăuga puţină apă.

  • Pasul 4

    Când legumele sunt făcute, condimentăm cu sare. Mai lăsăm 2-3 minute și stingem focul. Servim fierbinte, pe un pat de orez fiert, ornăm cu ardei iute tăiat feliuțe şi salată verde.