Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Piept de pui la grătar cu "Sombrero"

O rețetă simplă de grătar din piept de pui, cu un adaos special de sos exotic, ce va uimi până și cele mai pretențioase palate prin gustul său rafinat și cu adevărat excepțional.

Pași de preparare

  • Piept de pui la grătar marinat: Se pun într-un vas toate componentele lichide și usturoiul tocat mărunt. Se marinează pieptul de pui timp de 24 ore în frigider. Se frige pe grătar.
  • Pregătirea salatei „Sombrero”: Pieptul de pui fiert se lasă să se răcească după care se taie în cuburi. Roșiile pelati se taie în părți mici. Brânza Cedar se dă pe o răzătoare cu ochi mare, pentru legume. Ardeiul jalapeno și ceapa roșie se taie în cuburi. Salata crocantă se amestecă cu produsele tăiate, după care adăugăm coriandru proaspăt sare și piper după gust. Umplutura astfel pregătită se pune pe tortilla și se rulează.
  • Crema din fasole roşie Kidney: Morcovul tocat mărunt împreună cu ceapa roșie se prăjesc ușor în unt, după care adăugăm fasolea roșie Kidney și decoct din pasăre cu usturoi tăiat. Fierbem produsele până se înmoaie după care se trec prin mixer. Adăugăm smântână și condimentăm după gust cu sare și piper.
  • Se pune pe farfurie crema din fasole. Peste acesta aşezăm pieptul de pui, în formă de felii groase prăjite la grătar. Alături se pune salata „Sombrero” încălzită în cuptor pe tortillas, cu smântână acră. Se decorează cu coriandru proaspăt şi cu ceapă verde.

Rețete care te-ar putea interesa

Piept de pui la grătar cu "Sombrero"
4 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • Piept de pui la grătar:
  • 1 conservă (430 g) MEXICANA, Fasole roşie boabe cu porumb dulce în sos tomat picant Bonduelle
  • 15 ml zeamă de lămâie
  • 15 ml vin alb
  • 1 lingură ketchup
  • 1 lingură miere
  • 30 ml sos teriyaki
  • 50 ml ulei
  • 2 căței usturoi
  • 300 g Salata crocant
  • 2 ceapă roșie
  • 150 g brânză Cedar
  • 150 g piept de curcan (fiert)
  • 1 teacă ardei jalapeno
  • 80 g roșii pelati
  • 1 pachet tortillas din făină de grâu
  • Smântână acră
  • Coriandru proaspăt
  • 200 g sare, piper colorat. 
  • 30 g ceapă roșie
  • 30 g morcovi
  • 50 g unt
  • 2 căței usturoi
  • 300 ml. zeamă de pui
  • 36 ml. smântână
  • Piper
  • 4 piepturi de pui
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Piept de pui la grătar marinat: Se pun într-un vas toate componentele lichide și usturoiul tocat mărunt. Se marinează pieptul de pui timp de 24 ore în frigider. Se frige pe grătar.

  • Pasul 2

    Pregătirea salatei „Sombrero”: Pieptul de pui fiert se lasă să se răcească după care se taie în cuburi. Roșiile pelati se taie în părți mici. Brânza Cedar se dă pe o răzătoare cu ochi mare, pentru legume. Ardeiul jalapeno și ceapa roșie se taie în cuburi. Salata crocantă se amestecă cu produsele tăiate, după care adăugăm coriandru proaspăt sare și piper după gust. Umplutura astfel pregătită se pune pe tortilla și se rulează.

  • Pasul 3

    Crema din fasole roşie Kidney: Morcovul tocat mărunt împreună cu ceapa roșie se prăjesc ușor în unt, după care adăugăm fasolea roșie Kidney și decoct din pasăre cu usturoi tăiat. Fierbem produsele până se înmoaie după care se trec prin mixer. Adăugăm smântână și condimentăm după gust cu sare și piper.

  • Pasul 4

    Se pune pe farfurie crema din fasole. Peste acesta aşezăm pieptul de pui, în formă de felii groase prăjite la grătar. Alături se pune salata „Sombrero” încălzită în cuptor pe tortillas, cu smântână acră. Se decorează cu coriandru proaspăt şi cu ceapă verde.