Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Aki y bacalao

Mâncare din Insulele Caraibe.

Pași de preparare

  • Peștele sărat se lasă la îmmuiat în apă rece, peste noapte.
  • Se clătește, se adaugă apă proaspătă și se fierbe până la înmuiere sau până când este înlăturată o cantitate de apă suficientă. Se scot oasele și solzii peștelui.
  • Între timp, blighia sapida este lăsată la uscat.
  • Pe o tigaie se prăjește slănina sau se încinge uleiul. Se adaugă ceapa, feliile de pește și blighia sapida.
  • Se fierbe timp de 5 - 10 minute și se presară cu piper negru.

Rețete care te-ar putea interesa

Aki y bacalao
3 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 225 g pește sărat
  • 1 conservă de blighia sapida (fruct cunoscut și sub numele de aki)
  • 1 lingură ulei sau felii de slănină
  • 1 ceapă mijlocie
  • Piper negru după gust
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Peștele sărat se lasă la îmmuiat în apă rece, peste noapte.

  • Pasul 2

    Se clătește, se adaugă apă proaspătă și se fierbe până la înmuiere sau până când este înlăturată o cantitate de apă suficientă. Se scot oasele și solzii peștelui.

  • Pasul 3

    Între timp, blighia sapida este lăsată la uscat.

  • Pasul 4

    Pe o tigaie se prăjește slănina sau se încinge uleiul. Se adaugă ceapa, feliile de pește și blighia sapida.

  • Pasul 5

    Se fierbe timp de 5 - 10 minute și se presară cu piper negru.