Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie

O rețetă interesantă și deosebit de gustoasă.

Pași de preparare

  • Fileurile se spală, se usucă și se taie cuburi. Se pun într-un vas de sticlă. Se toarnă sucul de lămâie și se lasă la macerat la temperatura camerei timp de două ore și jumătate.
  • Se încinge uleiul într-un mic vas, se pune usturoiul și se prăjește timp de aproximativ 3 minute. Usturoiul se scoate iar uleiul se lasă să se răcească.
  • Roșiile opărite se curăță de pielițe, se taie felii, se înlătură semințele (fără a pierde sucul). Ceapa cojită se toacă în bucățele mărunte.
  • Roșiile se așează într-un bol de sticlă, împreună cu ceapa, coriandrul, oregano, ketchup, chili, măslinele și pasta de ardei. În timpul pregătirii ceviche-ului se folosesc doar vase de sticlă sau emailate. Nu se folosesc vase metalice. Întregului amestec îi adăugăm acum uleiul și sucul de roșii. Se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă.
  • Se scoate peștele din marinată și se spală în apă rece de trei ori. Se acoperă cu apă minerală și se mai lasă 3 minute. După ce se scoate din apă se lasă să se scurgă bine și se pune în bolul cu roșii și condimente. Se amestecă, se acoperă și se lasă 3 ore în frigider.

Rețete care te-ar putea interesa

Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie
3 persoane peste 45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 700 g fileu de pește proaspăt: corvina, congrio (țipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango
  • 700 g roșii
  • 80 g măsline verzi tocate
  • 400 ml suc de lămâie proaspăt
  • Apă minerală
  • 70 ml. ulei de măsline
  • 3 căței usturoi
  • 2 linguri oregano
  • 2 linguri coriandru tocat mărunt
  • 100 g ceapă
  • 100 ml. ketchup
  • 2 linguri chilli serranos marinat
  • 2 linguri pastă de ardei
  • Piper
  • Sare
  • Măsline
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fileurile se spală, se usucă și se taie cuburi. Se pun într-un vas de sticlă. Se toarnă sucul de lămâie și se lasă la macerat la temperatura camerei timp de două ore și jumătate.

  • Pasul 2

    Se încinge uleiul într-un mic vas, se pune usturoiul și se prăjește timp de aproximativ 3 minute. Usturoiul se scoate iar uleiul se lasă să se răcească.

  • Pasul 3

    Roșiile opărite se curăță de pielițe, se taie felii, se înlătură semințele (fără a pierde sucul). Ceapa cojită se toacă în bucățele mărunte.

  • Pasul 4

    Roșiile se așează într-un bol de sticlă, împreună cu ceapa, coriandrul, oregano, ketchup, chili, măslinele și pasta de ardei. În timpul pregătirii ceviche-ului se folosesc doar vase de sticlă sau emailate. Nu se folosesc vase metalice. Întregului amestec îi adăugăm acum uleiul și sucul de roșii. Se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă.

  • Pasul 5

    Se scoate peștele din marinată și se spală în apă rece de trei ori. Se acoperă cu apă minerală și se mai lasă 3 minute. După ce se scoate din apă se lasă să se scurgă bine și se pune în bolul cu roșii și condimente. Se amestecă, se acoperă și se lasă 3 ore în frigider.