Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pește crap cu legume și ciuperci

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Ilie Șandru

Pași de preparare

  • Peștele se curăță de solzi, se păstrează și capul, se crestează și se sărează pe ambele părți. Se pune la prăjit pe ambele părți, după care îl scoatem pe un platou și punem în fiecare crestătură felii de lămâie. Cartofii tăiați rondele se pun în tigaie, îi lăsăm să se prăjească foarte puțin, punând puțin cimbru, după care îi scoatem.
  • La fel procedăm și cu celelalte legume și cu ciupercile. Se sărează și se așează într-o tavă doar o treime din ele. Cu cealaltă parte rămasă se umple peștele și se pune pe legume. Câteva buchete de broccoli se așează deasupra, se adaugă roșiile și un pahar de vin.
  • Punem tava în cuptorul încălzit. Aproape de final, adăugăm cățeii de usturoi pisați. Când vedem că peștele începe să prindă crustă și că legumele se înmoaie, înseamnă că este gata. Îl scoatem din cuptor și așezăm pe un platou cu grijă, pentru a nu se rupe peștele (fiind cald, este posibil când îl scoatem să se rupă). Se poate servi cu un pahar de vin alb.

Rețete care te-ar putea interesa

Pește crap cu legume și ciuperci
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • Câțiva Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • Câteva roșii cherry
  • Cimbru
  • 1 Ardei kapia
  • Ulei
  • Sare
  • Vin
  • 4 morcovi
  • Sare
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 3 căței Usturoi
  • 1 Lămâie
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Peștele se curăță de solzi, se păstrează și capul, se crestează și se sărează pe ambele părți. Se pune la prăjit pe ambele părți, după care îl scoatem pe un platou și punem în fiecare crestătură felii de lămâie. Cartofii tăiați rondele se pun în tigaie, îi lăsăm să se prăjească foarte puțin, punând puțin cimbru, după care îi scoatem.

  • Pasul 2

    La fel procedăm și cu celelalte legume și cu ciupercile. Se sărează și se așează într-o tavă doar o treime din ele. Cu cealaltă parte rămasă se umple peștele și se pune pe legume. Câteva buchete de broccoli se așează deasupra, se adaugă roșiile și un pahar de vin.

  • Pasul 3

    Punem tava în cuptorul încălzit. Aproape de final, adăugăm cățeii de usturoi pisați. Când vedem că peștele începe să prindă crustă și că legumele se înmoaie, înseamnă că este gata. Îl scoatem din cuptor și așezăm pe un platou cu grijă, pentru a nu se rupe peștele (fiind cald, este posibil când îl scoatem să se rupă). Se poate servi cu un pahar de vin alb.