Pași de preparare
-
Peștele se curăță de solzi, se păstrează și capul, se crestează și se sărează pe ambele părți. Se pune la prăjit pe ambele părți, după care îl scoatem pe un platou și punem în fiecare crestătură felii de lămâie. Cartofii tăiați rondele se pun în tigaie, îi lăsăm să se prăjească foarte puțin, punând puțin cimbru, după care îi scoatem.
-
La fel procedăm și cu celelalte legume și cu ciupercile. Se sărează și se așează într-o tavă doar o treime din ele. Cu cealaltă parte rămasă se umple peștele și se pune pe legume. Câteva buchete de broccoli se așează deasupra, se adaugă roșiile și un pahar de vin.
-
Punem tava în cuptorul încălzit. Aproape de final, adăugăm cățeii de usturoi pisați. Când vedem că peștele începe să prindă crustă și că legumele se înmoaie, înseamnă că este gata. Îl scoatem din cuptor și așezăm pe un platou cu grijă, pentru a nu se rupe peștele (fiind cald, este posibil când îl scoatem să se rupă). Se poate servi cu un pahar de vin alb.