Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

KÖTTBULLAR - perișoare suedeze cu carne tocată

Bucătăria suedeză nu este foarte rafinată, însă majoritatea felurilor se pregătesc ușor acasă și sunt foarte sănătoase. Prepararea Ottbullar nu necesită mult timp și permite diversificarea meniului zilnic.

Pași de preparare

  • Într-un vas se amestecă smântâna cu pesmetul și se lasă 5 minute. Ceapa se prăjește în unt. La pesmet se adaugă carnea tocată, oul, condimentele și ceapa prăjită, se amestecă și se bagă la frigider pentru câteva ore.
  • Se formează mici chifteluțe (de mărimea unei nuci), care trebuie lăsate apoi timp de 30 min. Cu restul de unt se unge tava, pe care apoi sunt așezate chifteluțele. Se coace în cuptor la temperatură de 90-100ВєC aproximativ 5-10 minute.
  • Prepararea sosului: pe unt se întinde ceapa tăiată în felii, se adaugă vin și se gătește.
  • Se adaugă supa și se gătește fără capac 10 minute amestecând continuu.
  • Se adaugă muștarul și pasta de tomate, apoi se condimentează.

Rețete care te-ar putea interesa

KÖTTBULLAR - perișoare suedeze cu carne tocată
4 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • Chifteluțe:
  • 500 g carne tocată amestecată
  • 1/2 pahar pesmet
  • 1 ou
  • 1/2 pahar smântână
  • 1 ceapă
  • 4 linguri unt
  • Pătrunjel
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Sosul:
  • 1 ceapă
  • 1 lingură unt
  • 200 g vin alb
  • 600 g supă de vită
  • 2 lingurițe muștar
  • 3 linguri pastă de tomate
  • Afine sau sirop de afine
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-un vas se amestecă smântâna cu pesmetul și se lasă 5 minute. Ceapa se prăjește în unt. La pesmet se adaugă carnea tocată, oul, condimentele și ceapa prăjită, se amestecă și se bagă la frigider pentru câteva ore.

  • Pasul 2

    Se formează mici chifteluțe (de mărimea unei nuci), care trebuie lăsate apoi timp de 30 min. Cu restul de unt se unge tava, pe care apoi sunt așezate chifteluțele. Se coace în cuptor la temperatură de 90-100ВєC aproximativ 5-10 minute.

  • Pasul 3

    Prepararea sosului: pe unt se întinde ceapa tăiată în felii, se adaugă vin și se gătește.

  • Pasul 4

    Se adaugă supa și se gătește fără capac 10 minute amestecând continuu.

  • Pasul 5

    Se adaugă muștarul și pasta de tomate, apoi se condimentează.