Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Penne Rigate cu ciuperci și sos alb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Roxana Ilinca

Pași de preparare

  • Într-o oală se pune apă la fiert cu puțină sare și puțin ulei. Când începe să clocotească, se adaugă pastele la fiert pentru 10-12 minute (în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj). Când sunt fierte, se scot în sită și se lasă la scurs până se pregătește sosul.
  • Se pregătesc ingredientele pentru sos: usturoiul se toacă mărunt, iar brânza se mărunțește.
  • Într-o tigaie se pune la încins puțin unt. Se adaugă ciupercile și se lasă la călit 2 minute, apoi se adaugă și usturoiul și se mai lasă încă 2 minute la foc mic. Peste acestea se adaugă smântâna, se amestecă și apoi se pune și brânza de vacă. Se condimentează după gust cu sare, piper și oregano.
  • Pennele se amestecă cu sosul alb cu ciuperci și se decorează cu măsline tocate mărunt și pătrunjel. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Penne Rigate cu ciuperci și sos alb
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 400 g penne Rigate
  • 4 linguri smântână 12% grăsime
  • 100 g brânză de vacă
  • 5 grăunți Usturoi
  • Măsline negre
  • Sare
  • Piper
  • Pătrunjel
  • Oregano
  • Unt
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-o oală se pune apă la fiert cu puțină sare și puțin ulei. Când începe să clocotească, se adaugă pastele la fiert pentru 10-12 minute (în funcție de instrucțiunile de pe ambalaj). Când sunt fierte, se scot în sită și se lasă la scurs până se pregătește sosul.

  • Pasul 2

    Se pregătesc ingredientele pentru sos: usturoiul se toacă mărunt, iar brânza se mărunțește.

  • Pasul 3

    Într-o tigaie se pune la încins puțin unt. Se adaugă ciupercile și se lasă la călit 2 minute, apoi se adaugă și usturoiul și se mai lasă încă 2 minute la foc mic. Peste acestea se adaugă smântâna, se amestecă și apoi se pune și brânza de vacă. Se condimentează după gust cu sare, piper și oregano.

  • Pasul 4

    Pennele se amestecă cu sosul alb cu ciuperci și se decorează cu măsline tocate mărunt și pătrunjel. Poftă bună!