Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Penne cu ciuperci și carne de pui

O rețetă delicioasă și sănătoasă cu ciuperci, piept de pui, ardei și penne. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Speli pieptul de pui, îl tai cubulețe și îl sotezi în puțin ulei, apoi adaugi ciupercile, ardeiul tăiat rondele precum și sare și piper, după gust. Adaugi un pahar de apă și lași să fiarbă.
  • Pui la fiert puțină apă cu sare și, când apa a început să fiarbă, adaugi pastele și le lași să clocotească pentru 8-10 minute. Le scurgi de apă și le adaugi peste restul compoziției. Adaugi smântână și condimentezi dacă mai este necesar. Mai ții pe foc câteva minute amestecând ușor, iar aproape de final adaug roșia (partea tare) tăiată cubulețe.
  • Ornezi cu câteva fire de pătrunjel.

Rețete care te-ar putea interesa

Penne cu ciuperci și carne de pui
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1/2 borcan (140 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 300 g paste penne
  • 300 g piept de pui
  • 1 ardei roșu
  • 1 roșie
  • 4 linguri cu smântână
  • 1 linguriță cu sare
  • 1 vârf de piper
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • 5 frunze de pătrunjel
  • 5 frunze de verdeață
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Speli pieptul de pui, îl tai cubulețe și îl sotezi în puțin ulei, apoi adaugi ciupercile, ardeiul tăiat rondele precum și sare și piper, după gust. Adaugi un pahar de apă și lași să fiarbă.

  • Pasul 2

    Pui la fiert puțină apă cu sare și, când apa a început să fiarbă, adaugi pastele și le lași să clocotească pentru 8-10 minute. Le scurgi de apă și le adaugi peste restul compoziției. Adaugi smântână și condimentezi dacă mai este necesar. Mai ții pe foc câteva minute amestecând ușor, iar aproape de final adaug roșia (partea tare) tăiată cubulețe.

  • Pasul 3

    Ornezi cu câteva fire de pătrunjel.