Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Penne cu broccoli

Penne cu broccoli și sos alb de brânză. Cristian Mihai Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Se fierb pastele al dente (adică să rămână puțin tari).
  • Se adaugă în tigaia în care fierbe broccoli cu puțină apă 2 linguri de ulei de măsline și un praf de sare. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă împreună 1-2 minute.
  • Se adaugă smântână lichidă și se fierbe un minut, la foc mic.
  • Dacă folosiți usturoi, adăugați-l acum, dar în cantitate mică, ca să nu domine aroma de brânză a sosului. Se adaugă crema de brânză și se amestecă până la omogenizarea sosului. Dacă doriți, puteți să adăugați câteva florete de broccoli în sos, strivite, ca să domine culoarea verde (este opțional). Potriviți de sare și piper.

Rețete care te-ar putea interesa

Penne cu broccoli
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 1/2 pachet penne de grâu dur
  • 100 ml. smântână lichidă
  • 4 linguri cremă de brânză tartinabilă
  • Sare
  • Parmezan, cașcaval sau mozzarella (rase)
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se fierb pastele al dente (adică să rămână puțin tari).

  • Pasul 2

    Se adaugă în tigaia în care fierbe broccoli cu puțină apă 2 linguri de ulei de măsline și un praf de sare. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă împreună 1-2 minute.

  • Pasul 3

    Se adaugă smântână lichidă și se fierbe un minut, la foc mic.

  • Pasul 4

    Dacă folosiți usturoi, adăugați-l acum, dar în cantitate mică, ca să nu domine aroma de brânză a sosului. Se adaugă crema de brânză și se amestecă până la omogenizarea sosului. Dacă doriți, puteți să adăugați câteva florete de broccoli în sos, strivite, ca să domine culoarea verde (este opțional). Potriviți de sare și piper.