1. >Rețete
  2. >Penne cu broccoli

Penne cu broccoli

Penne cu broccoli și sos alb de brânză.
Ușor
4 persoane
10 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle

1/2 pachet penne de grâu dur

100 ml. smântână lichidă

4 linguri cremă de brânză tartinabilă

Sare

Parmezan, cașcaval sau mozzarella (rase)

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli VAPEUR Bonduelle

1/2 pachet penne de grâu dur

100 ml. smântână lichidă

4 linguri cremă de brânză tartinabilă

Sare

Parmezan, cașcaval sau mozzarella (rase)

Piper
  1. Pași 1
    Se fierb pastele al dente (adică să rămână puțin tari).
  2. Pași 2
    Se adaugă în tigaia în care fierbe broccoli cu puțină apă 2 linguri de ulei de măsline și un praf de sare. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă împreună 1-2 minute.
  3. Pași 3
    Se adaugă smântână lichidă și se fierbe un minut, la foc mic.
  4. Pași 4
    Dacă folosiți usturoi, adăugațil acum, dar în cantitate mică, ca să nu domine aroma de brânză a sosului. Se adaugă crema de brânză și se amestecă până la omogenizarea sosului. Dacă doriți, puteți să adăugați câteva florete de broccoli în sos, strivite, ca să domine culoarea verde (este opțional). Potriviți de sare și piper.
Sfaturi în bucătărie
Opțional, puteți să adăugați și o lingură de parmezan răzuit la final, să amestecați până se omogenizează în sos. Eu am folosit cașcaval. Se servesc imediat. Pennele umplute cu sosul cremos de brânză sunt delicioase, iar broccoli se potrivește foarte bine ca gust. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Ravioli cu brânză și mix de legume

    Un preparat minunat pentru iubitorii de bucătărie vegetariană!

  • Mix gratinat de broccoli, morcovi și con...

    Legumele gratinate sunt minunate pentru o cină ușoară!

  • Supă cremă de legume verzi cu năut

    O nouă rețetă delicioasă de supă cremă! Valorile nutritive ale legumelor verzi, combinate năutul bog...