Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pateuri cu ciuperci Bonduelle

O gustare delicioasă și sățioasă. Adrian Florea

Pași de preparare

  • La început se lasă aluatul la decongelat. Se toacă mărunt ciupercile și usturoiul. Într-o tigaie se pune la încins puțin unt, apoi se adaugă ciupercile la călit pentru 2-3 minute, până se rumenesc puțin. Se adaugă și usturoiul tocat și se mai lasă încă 2 minute la călit, după care se pune smântâna și se lasă la foc mic până dă în clocot. Se adaugă sare, piper și oregano după gust, apoi se lasă la răcit.
  • Aluatul se porționează. Mai întâi se taie de-a latul pe jumătate, apoi cele două bucăți se mai taie încă o dată pe jumătate. La final se împarte pe lungime în pătrățele egale. Se umple cu câte o lingură din compoziția de ciuperci câte o pătrățică, apoi se împăturește cu alta: se pune deasupra și se turtește pe margini, pentru a nu ieși compoziția.
  • O tavă se tapetează cu folie de copt. Pateurile obținute se așază în tavă. Alunele de pădure se pun într-o tigaie la prăjit timp de 3-4 minute, apoi se toacă mărunt împreună cu măslinele negre. Într-un bol spargem oul și separăm albușul de gălbenuș. Gălbenușul se bate ușor și se adaugă peste el o lingură de lapte.
  • După ce am așezat pateurile în tavă, cu un cuțit se fac câte 3 tăieturi pe fiecare în parte, apoi se ung cu compoziția de ou obținută. Se presară peste ele bucățele de măsline și alune de pădure. Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 minute, până se rumenesc.
  • Se servesc atât calde, cât și reci. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Pateuri cu ciuperci Bonduelle
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 400 g aluat foietaj
  • 4 linguri smântână 12% grăsime
  • 6-7 grăunți Usturoi
  • 1 ou
  • 1 lingură lapte
  • 20 g alune de pădure
  • Măsline negre
  • Unt
  • Sare
  • Piper
  • Oregano
Pași de preparare
  • Pasul 1

    La început se lasă aluatul la decongelat. Se toacă mărunt ciupercile și usturoiul. Într-o tigaie se pune la încins puțin unt, apoi se adaugă ciupercile la călit pentru 2-3 minute, până se rumenesc puțin. Se adaugă și usturoiul tocat și se mai lasă încă 2 minute la călit, după care se pune smântâna și se lasă la foc mic până dă în clocot. Se adaugă sare, piper și oregano după gust, apoi se lasă la răcit.

  • Pasul 2

    Aluatul se porționează. Mai întâi se taie de-a latul pe jumătate, apoi cele două bucăți se mai taie încă o dată pe jumătate. La final se împarte pe lungime în pătrățele egale. Se umple cu câte o lingură din compoziția de ciuperci câte o pătrățică, apoi se împăturește cu alta: se pune deasupra și se turtește pe margini, pentru a nu ieși compoziția.

  • Pasul 3

    O tavă se tapetează cu folie de copt. Pateurile obținute se așază în tavă. Alunele de pădure se pun într-o tigaie la prăjit timp de 3-4 minute, apoi se toacă mărunt împreună cu măslinele negre. Într-un bol spargem oul și separăm albușul de gălbenuș. Gălbenușul se bate ușor și se adaugă peste el o lingură de lapte.

  • Pasul 4

    După ce am așezat pateurile în tavă, cu un cuțit se fac câte 3 tăieturi pe fiecare în parte, apoi se ung cu compoziția de ou obținută. Se presară peste ele bucățele de măsline și alune de pădure. Se bagă la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 minute, până se rumenesc.

  • Pasul 5

    Se servesc atât calde, cât și reci. Poftă bună!