Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Păstrăv umplut cu ciuperci

O rețetă savuroasă și sănătoasă în același timp. Cercel Mihaela

Pași de preparare

  • Tocăm ceapa fin și o punem la călit într-o lingură de ulei. Amestecăm ocazional.
  • Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm usturoiul tăiat fin, lăsăm 30 de secunde, apoi adăugăm ciupercile scurse și clătite cu apă rece. Le lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul, adăugăm sare și piper după gust, puțin rozmarin și pătrunjelul verde tocat fin.
  • Păstrăvii îi spălăm bine, îi curățăm, le tăiem capul, coada și aripioarele, apoi îi tamponăm ușor cu un șervet . Îi presărăm cu sare și piper, atât în exterior, cât și în interior. Umplem păstrăvii cu amestecul de ciuperci și îi așezăm în tavă. Dacă mai rămân ciuperci, le așezăm lângă pești. Tăiem ardeiul gras în fâșii sau în rondele și îl așezăm deasupra. Stropim cu uleiul rămas și îi dăm la cuptor la 200 de grade până sunt gata . Îi servim cu garnitură de orez și pătrunjel verde.

Rețete care te-ar putea interesa

Păstrăv umplut cu ciuperci
3 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 3 păstrăvi
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței cu usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 ardei gras roșu
  • 3 linguri cu ulei
  • Sare
  • Rozmarin mărunțit
  • Orez
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tocăm ceapa fin și o punem la călit într-o lingură de ulei. Amestecăm ocazional.

  • Pasul 2

    Când ceapa s-a înmuiat, adăugăm usturoiul tăiat fin, lăsăm 30 de secunde, apoi adăugăm ciupercile scurse și clătite cu apă rece. Le lăsăm 2-3 minute, apoi stingem focul, adăugăm sare și piper după gust, puțin rozmarin și pătrunjelul verde tocat fin.

  • Pasul 3

    Păstrăvii îi spălăm bine, îi curățăm, le tăiem capul, coada și aripioarele, apoi îi tamponăm ușor cu un șervet . Îi presărăm cu sare și piper, atât în exterior, cât și în interior. Umplem păstrăvii cu amestecul de ciuperci și îi așezăm în tavă. Dacă mai rămân ciuperci, le așezăm lângă pești. Tăiem ardeiul gras în fâșii sau în rondele și îl așezăm deasupra. Stropim cu uleiul rămas și îi dăm la cuptor la 200 de grade până sunt gata . Îi servim cu garnitură de orez și pătrunjel verde.