Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Paste verzi cu mazăre și sos de țelină

O rețetă sănătoasă și delicioasă. Cercel Mihaela

Pași de preparare

  • Curățați țelină și o tăiați în bucăți mai mari. Puneți bucățile de țelină la fiert în apă fierbinte cu un praf de sare, iar după 3 minute adăugați și mazărea.
  • După 3 minute, scoateți mazărea și țelina și adăugați pastele. Fierbeți cât este nevoie pentru a obține paste al dente (5 minute).
  • Puneți bucățile de țelină într-un vas împreună cu laptele, smântână, sare, piper și nucșoară. Fierbeți împreună 3 minute, apoi mixați compoziția. Aduceți sosul înapoi pe foc și înfierbântați-l.
  • Serviți pastele scurse cu boabe de mazăre, sos de țelina și bucăți de șuncă de Parma.

Rețete care te-ar putea interesa

Paste verzi cu mazăre și sos de țelină
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 70 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 200 g Paste verzi (cu spanac)
  • 1/2 țelină mai mare
  • 100 ml. lapte
  • 100 ml. smântână
  • Sare
  • Piper negru
  • Nucșoară
  • 6 felii șuncă de Parma
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Curățați țelină și o tăiați în bucăți mai mari. Puneți bucățile de țelină la fiert în apă fierbinte cu un praf de sare, iar după 3 minute adăugați și mazărea.

  • Pasul 2

    După 3 minute, scoateți mazărea și țelina și adăugați pastele. Fierbeți cât este nevoie pentru a obține paste al dente (5 minute).

  • Pasul 3

    Puneți bucățile de țelină într-un vas împreună cu laptele, smântână, sare, piper și nucșoară. Fierbeți împreună 3 minute, apoi mixați compoziția. Aduceți sosul înapoi pe foc și înfierbântați-l.

  • Pasul 4

    Serviți pastele scurse cu boabe de mazăre, sos de țelina și bucăți de șuncă de Parma.