Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Paste cu sos pesto

Paste proaspete cu sos pesto și ciuperci. Cristian Mihai Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Pastele proaspete se pun la fiert în apă cu sare (fără ulei), conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Într-un mixer, se pune busuiocul și se toacă la viteză mare. Semințele de pin se prăjesc la foc mic, dacă sunt crude, și se adaugă amestecului, alături de usturoi, parmezan, pecorino și puțin ulei de măsline (se poate face și fără pecorino, care se găsește mai rar la noi). Se mixează la putere mare, asfel încât amestecul să se transforme într-o pastă. După preferințe, aceasta poate fi mai fină sau tocată mai mare.
  • Treptat, se mai adaugă ulei de măsline, timp în care gustul se echilibrează cu brânzeturi, ulei sau semințe de pin.
  • După ce au fiert, pastele se scurg bine, fără a se spăla sub jet. Se așază direct în vasul de servire și se adaugă ciupercile si sosul pesto de casă. Se servesc calde. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Paste cu sos pesto
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 400 g paste (eu am folosit penne)
  • 100 g busuioc proaspăt
  • 50 g semințe de pin
  • 3 căței usturoi
  • 50 g brânză pecorino
  • 75 g parmezan
  • După gust ulei de măsline
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pastele proaspete se pun la fiert în apă cu sare (fără ulei), conform instrucțiunilor de pe pachet.

  • Pasul 2

    Într-un mixer, se pune busuiocul și se toacă la viteză mare. Semințele de pin se prăjesc la foc mic, dacă sunt crude, și se adaugă amestecului, alături de usturoi, parmezan, pecorino și puțin ulei de măsline (se poate face și fără pecorino, care se găsește mai rar la noi). Se mixează la putere mare, asfel încât amestecul să se transforme într-o pastă. După preferințe, aceasta poate fi mai fină sau tocată mai mare.

  • Pasul 3

    Treptat, se mai adaugă ulei de măsline, timp în care gustul se echilibrează cu brânzeturi, ulei sau semințe de pin.

  • Pasul 4

    După ce au fiert, pastele se scurg bine, fără a se spăla sub jet. Se așază direct în vasul de servire și se adaugă ciupercile si sosul pesto de casă. Se servesc calde. Poftă bună!