Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Paste negre cu ciuperci și sos roșu

O rețetă ușoară și delicioasă de paste negre pentru toată familia.

Pași de preparare

 • Pentru început, punem pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare grunjoasă, conform indicațiilor de pe pachet. Le vom scoate cu un minut înainte de timpul indicat. De ce facem acest lucru? Pentru că după ce vom opri pastele din fiert, le vom clăti și le vom păstra astfel mai bine textura. 

 • În continuare, punem într-o tigaie puțin ulei de măsline și călim ciupercile și cățeii de usturoi, pe care i-am tăiat subțire în prealabil. Este de preferat să nu rumenim usturoiul pentru a nu schimba gustul compoziției. Adăugăm roșiile mărunțite, pe care le vom curăți din timp de pieliță. Vom lăsa totul să fiarbă până se formează puțin suc de roșii. Adăugăm sare și piper proaspăt măcinat. 

 • Dacă dorim să adăugăm mai multă savoare și gust compoziției noastre, putem adăuga roșii deshidratate conservate în ulei, mărunțite bine și/ sau suc de roșii. 

 • Lăsăm totul să fiarbă până sosul devine suficient de gros. În sosul de roșii fierbinte adăugăm crenguțele de cimbru verde sau cimbru uscat. Stoarcem puțină zeamă de lămâie pentru fixarea și accentuarea gusturilor. 

 • Ne apucăm de aranjarea compoziției în farfurie. Luăm pastele negre cu cleștele de bucătărie și le punem pe o farfurie. Peste ele adaugăm ciupercile și sosul de roșii. Peste compoziție presărăm pătrunjel verde sau bususioc verde, tocate mărunt. Pastele negre cu ciuperci și sos roșu sunt gata! Preparatul se servește fierbinte. 

Rețete care te-ar putea interesa

Paste negre cu ciuperci și sos roșu
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Pentru început, punem pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare grunjoasă, conform indicațiilor de pe pachet. Le vom scoate cu un minut înainte de timpul indicat. De ce facem acest lucru? Pentru că după ce vom opri pastele din fiert, le vom clăti și le vom păstra astfel mai bine textura. 

 • Pasul 2

  În continuare, punem într-o tigaie puțin ulei de măsline și călim ciupercile și cățeii de usturoi, pe care i-am tăiat subțire în prealabil. Este de preferat să nu rumenim usturoiul pentru a nu schimba gustul compoziției. Adăugăm roșiile mărunțite, pe care le vom curăți din timp de pieliță. Vom lăsa totul să fiarbă până se formează puțin suc de roșii. Adăugăm sare și piper proaspăt măcinat. 

 • Pasul 3

  Dacă dorim să adăugăm mai multă savoare și gust compoziției noastre, putem adăuga roșii deshidratate conservate în ulei, mărunțite bine și/ sau suc de roșii. 

 • Pasul 4

  Lăsăm totul să fiarbă până sosul devine suficient de gros. În sosul de roșii fierbinte adăugăm crenguțele de cimbru verde sau cimbru uscat. Stoarcem puțină zeamă de lămâie pentru fixarea și accentuarea gusturilor. 

 • Pasul 5

  Ne apucăm de aranjarea compoziției în farfurie. Luăm pastele negre cu cleștele de bucătărie și le punem pe o farfurie. Peste ele adaugăm ciupercile și sosul de roșii. Peste compoziție presărăm pătrunjel verde sau bususioc verde, tocate mărunt. Pastele negre cu ciuperci și sos roșu sunt gata! Preparatul se servește fierbinte. 

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.