Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Paste negre cu ciuperci și sos roșu

O rețetă ușoară, dar delicioasă. Cristian Mihai CiocÎrlan

Pași de preparare

  • Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare grunjoasă, conform indicațiilor de pe pachet, minus 1 minut. Minutul se scade pentru că pastele urmează să fie și ușor călite pentru a-și păstra textura.

  • Într-o tigaie se călesc în puțin ulei de măsline ciupercile și cățeii de usturoi, tăiați subțire. Este de preferat ca usturoiul să nu se rumenească pentru a nu schimba gustul preparatului. Se adaugă roșiile mărunțite, care au fost curățate de pielițe înainte. Se lasă la fiert până se formează puțin suc de roșii. Se adaugă sare și piper proaspăt măcinat.

  • Pentru a da savoare suplimentară preparatului, se pot adăuga roșii deshidratate conservate în ulei, mărunțite bine și/ sau suc de roșii.

  • Se lasă la fiert până sosul devine suficient de gros. În sosul de roșii, fierbinte, se pun rămurele de cimbru verde sau cimbru uscat. Se stoarce puțină zeamă de lămâie pentru fixarea și accentuarea gusturilor.

  • Pastele făinoase se iau cu cleștele de bucătărie și se pun pe o farfurie, peste care se adaugă ciupercile și sosul de roșii. Se presară pătrunjel verde sau bususioc verde, tocate mărunt. Preparatul se servește fierbinte. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Paste negre cu ciuperci și sos roșu
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>2 căței usturoi</p>
  • <p>1 pachet paste</p>
  • <p>3 roșii mari</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>3-4 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>1/4 linguriță piper</p>
  • <p>1/4 linguriță cimbru</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pastele făinoase se fierb în apă clocotită cu sare grunjoasă, conform indicațiilor de pe pachet, minus 1 minut. Minutul se scade pentru că pastele urmează să fie și ușor călite pentru a-și păstra textura.

  • Pasul 2

    Într-o tigaie se călesc în puțin ulei de măsline ciupercile și cățeii de usturoi, tăiați subțire. Este de preferat ca usturoiul să nu se rumenească pentru a nu schimba gustul preparatului. Se adaugă roșiile mărunțite, care au fost curățate de pielițe înainte. Se lasă la fiert până se formează puțin suc de roșii. Se adaugă sare și piper proaspăt măcinat.

  • Pasul 3

    Pentru a da savoare suplimentară preparatului, se pot adăuga roșii deshidratate conservate în ulei, mărunțite bine și/ sau suc de roșii.

  • Pasul 4

    Se lasă la fiert până sosul devine suficient de gros. În sosul de roșii, fierbinte, se pun rămurele de cimbru verde sau cimbru uscat. Se stoarce puțină zeamă de lămâie pentru fixarea și accentuarea gusturilor.

  • Pasul 5

    Pastele făinoase se iau cu cleștele de bucătărie și se pun pe o farfurie, peste care se adaugă ciupercile și sosul de roșii. Se presară pătrunjel verde sau bususioc verde, tocate mărunt. Preparatul se servește fierbinte. Poftă bună!