1. >Rețete
  2. >Paste negre cu ciuperci și sos roșu

Paste negre cu ciuperci și sos roșu

O rețetă ușoară și delicioasă de paste negre pentru toată familia.
Ușor
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

2 căței usturoi

1 pachet paste

3 roșii mari

Sare

3-4 linguri ulei de măsline

1/4 linguriță piper

1/4 linguriță cimbru
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

2 căței usturoi

1 pachet paste

3 roșii mari

Sare

3-4 linguri ulei de măsline

1/4 linguriță piper

1/4 linguriță cimbru
  1. Pași 1
    Pentru început, punem pastele să fiarbă în apă clocotită cu sare grunjoasă, conform indicațiilor de pe pachet. Le vom scoate cu un minut înainte de timpul indicat. De ce facem acest lucru? Pentru că după ce vom opri pastele din fiert, le vom clăti și le vom păstra astfel mai bine textura.
  2. Pași 2
    În continuare, punem într-o tigaie puțin ulei de măsline și călim ciupercile și cățeii de usturoi, pe care i-am tăiat subțire în prealabil. Este de preferat să nu rumenim usturoiul pentru a nu schimba gustul compoziției. Adăugăm roșiile mărunțite, pe care le vom curăți din timp de pieliță. Vom lăsa totul să fiarbă până se formează puțin suc de roșii. Adăugăm sare și piper proaspăt măcinat.
  3. Pași 3
    Dacă dorim să adăugăm mai multă savoare și gust compoziției noastre, putem adăuga roșii deshidratate conservate în ulei, mărunțite bine și/ sau suc de roșii.
  4. Pași 4
    Lăsăm totul să fiarbă până sosul devine suficient de gros. În sosul de roșii fierbinte adăugăm crenguțele de cimbru verde sau cimbru uscat. Stoarcem puțină zeamă de lămâie pentru fixarea și accentuarea gusturilor.
  5. Pași 5
    Ne apucăm de aranjarea compoziției în farfurie. Luăm pastele negre cu cleștele de bucătărie și le punem pe o farfurie. Peste ele adaugăm ciupercile și sosul de roșii. Peste compoziție presărăm pătrunjel verde sau bususioc verde, tocate mărunt. Pastele negre cu ciuperci și sos roșu sunt gata! Preparatul se servește fierbinte.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată asiatică cu orez

    Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.

  • Fusili cu ciuperci și spanac

    Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor.

  • Rigatoni cu fasole albă

    O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.