Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Paste de casă cu sos picant de roșii, ciuperci și capere

O rețetă savuroasă de paste. Marinescu Aurelian Costel

Pași de preparare

  • Începem cu pregătirea pastelor. Punem făina într-un castron, facem o adâncitură și punem ouăle bătute cu un praf de sare. Amestecăm compoziția, apoi frământăm bine și adunăm aluatul într-o bilă, pe care o acoperim și o lăsăm 10 minute să se odihnească. Întindem aluatul într-o foaie cât mai subțire, pe care o tăiem fășii de aproximativ 1/2 de cm.
  • Tăiem pieptul fâșii înguste, pe care le punem la prăjit în uleiul încins. Lăsăm pieptul până începe să se rumenească, apoi adăugăm ciupercile clătite și scurse bine. Lăsăm câteva minute, apoi stingem cu roșiile pasate. Asezonăm cu sare, piper, piperul de Cayenne, busuiocul mărunțit, adăugăm zahărul și lăsăm să fiarbă până ce sosul începe să se îngroașe. Când este aproape gata, adăugăm caperele.
  • Fierbem pastele în apă cu sare timp de 3 minute, apoi le scurgem și le punem în sos. Amestecăm ușor până ce pastele se acoperă bine de sos. Servim pastele imediat.

Rețete care te-ar putea interesa

Paste de casă cu sos picant de roșii, ciuperci și capere
3 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 300 g făină de grâu 550
  • 3 ouă mari
  • 200 g file de piept de pui
  • 700 ml. roșii pasate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri capere
  • Sare
  • Piper negru
  • Busuioc mărunțit
  • Piper Cayenne
  • 1 linguriță zahăr
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Începem cu pregătirea pastelor. Punem făina într-un castron, facem o adâncitură și punem ouăle bătute cu un praf de sare. Amestecăm compoziția, apoi frământăm bine și adunăm aluatul într-o bilă, pe care o acoperim și o lăsăm 10 minute să se odihnească. Întindem aluatul într-o foaie cât mai subțire, pe care o tăiem fășii de aproximativ 1/2 de cm.

  • Pasul 2

    Tăiem pieptul fâșii înguste, pe care le punem la prăjit în uleiul încins. Lăsăm pieptul până începe să se rumenească, apoi adăugăm ciupercile clătite și scurse bine. Lăsăm câteva minute, apoi stingem cu roșiile pasate. Asezonăm cu sare, piper, piperul de Cayenne, busuiocul mărunțit, adăugăm zahărul și lăsăm să fiarbă până ce sosul începe să se îngroașe. Când este aproape gata, adăugăm caperele.

  • Pasul 3

    Fierbem pastele în apă cu sare timp de 3 minute, apoi le scurgem și le punem în sos. Amestecăm ușor până ce pastele se acoperă bine de sos. Servim pastele imediat.