Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Paste cu broccoli și dovleac

Este o rețetă sănătoasă ce înglobează gustul minunat al dovleacului cu vitaminele acestei legume verzi, broccoli. Alina Macarie

Pași de preparare

  • Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și ungem cu puțin unt tava din ceramică.
  • Gătim tagliatelle conform pachetului în apa care fierbe cu sare, până devin moi. Între timp, fierbem dovleacul în apă cam 5 minute și adăugăm broccoli. Mai fierbem încă 3 minute până devin mai moi. După ce au fiert scurgem de apă.
  • Într-un bol amestecăm ricotta, oul, pătrunjelul și 1 lingură de parmezan. Adăugam sare și piper după gust.
  • Amestecăm compoziția de dovleac și broccoli cu compoziția de ricotta și o punem în tava pregătită. Presărăm parmezanul rămas și băgăm la cuptor pentru 20 de minute sau până când suprafața devine ușor aurie.

Rețete care te-ar putea interesa

Paste cu broccoli și dovleac
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 cană Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 1 cană dovleac
  • 250 g tagliatelle
  • 200 g ricotta
  • 1 ou
  • 1 linguriță pătrunjel
  • 2 linguri parmezan
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și ungem cu puțin unt tava din ceramică.

  • Pasul 2

    Gătim tagliatelle conform pachetului în apa care fierbe cu sare, până devin moi. Între timp, fierbem dovleacul în apă cam 5 minute și adăugăm broccoli. Mai fierbem încă 3 minute până devin mai moi. După ce au fiert scurgem de apă.

  • Pasul 3

    Într-un bol amestecăm ricotta, oul, pătrunjelul și 1 lingură de parmezan. Adăugam sare și piper după gust.

  • Pasul 4

    Amestecăm compoziția de dovleac și broccoli cu compoziția de ricotta și o punem în tava pregătită. Presărăm parmezanul rămas și băgăm la cuptor pentru 20 de minute sau până când suprafața devine ușor aurie.