Pași de preparare
-
Tocăm cubulețe ceapa, țelina, morcovii, usturoiul și ardeiul. Le punem la călit într-o oală cu puțin ulei și condimentam cu boia de ardei, cimbrișor, sare și piper după gust.
-
După ce legumele s-au călit în ulei, adăugăm apa, costița afumată și lăsăm totul să fiarbă pentru câteva minute. Ulterior adăugăm sosul de roșii și fasolea Cannellini și le mai lăsăm la fiert.
-
După ce a fiert totul, iar carnea s-a desprins de pe oase, acestea se vor îndeparta și se vor pune intr-un bol separat. În cazul în care se dorește o compoziție mai groasă, luăm o parte din conținut, îl blenduim și îl adăugăm la loc în oală.
-
Adăugăm pastele și lăsăm totul să fiarba până când acestea sunt gata. Dacă este necesar, mai adăugăm apă.
-
După ce au fiert și pastele, se pun porțiile în boluri, se presară pătrunjel, iar ciorba este gata de servire.