Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pârjoale de năut și morcovi

O rețetă sănătoasă și gustoasă. Mihaela Vanda Scutaru

Pași de preparare

  • Puneți într-un blender năutul fiert, morcovii din conservă, ceapa tăiată bucăți mari, coriandrul, piperul, sarea, cartoful fiert și mixați. Va rezulta o pastă omogenă, pe care o veți răsturna într-un bol. Adăugați oul și făina. Amestecați bine cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna.
  • Se gustă de sare și, dacă este nevoie, mai adăugați. Compoziția trebuie să fie mai groasă și să nu se lipească de mână.
  • Din această compoziție se formează pârjoalele, care se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt.
  • Se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai coc 5 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Pârjoale de năut și morcovi
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 350 g năut
  • 1 ceapă albă
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 1 linguriță sare
  • 1 vârf de cuțit coriandru
  • 3 linguri făină de ovăz
  • 1/2 linguriță piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Puneți într-un blender năutul fiert, morcovii din conservă, ceapa tăiată bucăți mari, coriandrul, piperul, sarea, cartoful fiert și mixați. Va rezulta o pastă omogenă, pe care o veți răsturna într-un bol. Adăugați oul și făina. Amestecați bine cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna.

  • Pasul 2

    Se gustă de sare și, dacă este nevoie, mai adăugați. Compoziția trebuie să fie mai groasă și să nu se lipească de mână.

  • Pasul 3

    Din această compoziție se formează pârjoalele, care se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt.

  • Pasul 4

    Se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai coc 5 minute.