Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pârjoale de năut și morcovi

O rețetă sănătoasă și gustoasă. Mihaela Vanda Scutaru

Pași de preparare

  • Puneți într-un blender năutul fiert, morcovii din conservă, ceapa tăiată bucăți mari, coriandrul, piperul, sarea, cartoful fiert și mixați. Va rezulta o pastă omogenă, pe care o veți răsturna într-un bol. Adăugați oul și făina. Amestecați bine cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna.
  • Se gustă de sare și, dacă este nevoie, mai adăugați. Compoziția trebuie să fie mai groasă și să nu se lipească de mână.
  • Din această compoziție se formează pârjoalele, care se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt.
  • Se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai coc 5 minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Pârjoale de năut și morcovi
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 350 g năut
  • 1 ceapă albă
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 1 linguriță sare
  • 1 vârf de cuțit coriandru
  • 3 linguri făină de ovăz
  • 1/2 linguriță piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Puneți într-un blender năutul fiert, morcovii din conservă, ceapa tăiată bucăți mari, coriandrul, piperul, sarea, cartoful fiert și mixați. Va rezulta o pastă omogenă, pe care o veți răsturna într-un bol. Adăugați oul și făina. Amestecați bine cu o lingură de lemn sau chiar cu mâna.

  • Pasul 2

    Se gustă de sare și, dacă este nevoie, mai adăugați. Compoziția trebuie să fie mai groasă și să nu se lipească de mână.

  • Pasul 3

    Din această compoziție se formează pârjoalele, care se pun într-o tavă în care am pus hârtie de copt.

  • Pasul 4

    Se coc în cuptorul încălzit în prealabil, la 200 de grade, timp de 15-20 de minute, apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai coc 5 minute.