Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Pakhlava

Desert oriental, pakhlava, este o delicatesă cu nuci și zahăr ce se topește în gură.

Pași de preparare

  • Se fierb două cești de zahăr și apă timp de zece minute. Spre sfârșiț se adaugă suc de lămâie și cuișoare. Stingeți focul și lăsați siropul să se răcească. Amestecați nucile, scorțișoara și trei linguri de zahăr într-un castron mic și puneți-l deoparte.
  • Topiți untul și folosiți-l pentru a tapeta tava de copt. Așezați jumătate din aluat în tavă și ungeți fiecare strat cu unt topit.
  • Aranjați marginile și împrăștiati compoziția între straturi. Presărați nucă peste partea de sus și continuați la fel cu restul foilor. Ungeți fiecare foaie cu unt.
  • Păstrați restul de unt. Cu un cuțit ascuțit tăiați aluatul în formă de diamante. Împrăștiati untul rămas pe partea de sus a diamantelor.
  • Coaceți în cuptorul preîncălzit la 175 C, până când aluatul devine auriu deschis la culoare. Scoateți din cuptor, lăsați la răcit zece minute, apoi turnați cu lingurița siropul răcit peste fiecare diamant. Repetați până când cea mai mare parte de sirop a fost folosit.

Rețete care te-ar putea interesa

Pakhlava
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 2 cești zahăr
  • 1/2 cană apă
  • 3 căței usturoi
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1/2 ceașcă nuci tocate fin
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1/2 ceașcă unt dulce
  • 1 pachet aluat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se fierb două cești de zahăr și apă timp de zece minute. Spre sfârșiț se adaugă suc de lămâie și cuișoare. Stingeți focul și lăsați siropul să se răcească. Amestecați nucile, scorțișoara și trei linguri de zahăr într-un castron mic și puneți-l deoparte.

  • Pasul 2

    Topiți untul și folosiți-l pentru a tapeta tava de copt. Așezați jumătate din aluat în tavă și ungeți fiecare strat cu unt topit.

  • Pasul 3

    Aranjați marginile și împrăștiati compoziția între straturi. Presărați nucă peste partea de sus și continuați la fel cu restul foilor. Ungeți fiecare foaie cu unt.

  • Pasul 4

    Păstrați restul de unt. Cu un cuțit ascuțit tăiați aluatul în formă de diamante. Împrăștiati untul rămas pe partea de sus a diamantelor.

  • Pasul 5

    Coaceți în cuptorul preîncălzit la 175 C, până când aluatul devine auriu deschis la culoare. Scoateți din cuptor, lăsați la răcit zece minute, apoi turnați cu lingurița siropul răcit peste fiecare diamant. Repetați până când cea mai mare parte de sirop a fost folosit.