Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pâine trandafir umplută cu porumb

Preparat aspectuos, pufos, în care combin gustul untului cu al boabelor dulci de porumb. Marian Măciucă

Pași de preparare

 • Se cerne făina și în centru se face o adâncitură în care se pune jumătate din untul topit, sarea, drojdia, ouăle bătute ușor și laptele călduț.

 • Se frământă un aluat elastic. În funcție de calitatea făinii, se mai poate adăuga puțină făină sau un pic de lapte, până la consistența dorită. Se acoperă și se lasă la crescut până își dublează volumul.

 • Se împarte aluatul în 8 bucăți egale ca și greutate, care se întind sub forma unei foi de cca 20-25 cm lungime și lățime de 10. Se unge fiecare cu unt și se suprapun două câte două. Pe fiecare se presară boabe de porumb și eventual un pic de sare.

 • Se rulează, se taie capetele care se așează în centrul unei forme rotunde. Restul aluatului se taie bucăți și se așează de jur împrejur. Se lasă la crescut.

 • Se unge aluatul cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte și se coace până se rumenește frumos. Opțional se poate presăra susan sau alte semințe.

Rețete care te-ar putea interesa

Pâine trandafir umplută cu porumb
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Se cerne făina și în centru se face o adâncitură în care se pune jumătate din untul topit, sarea, drojdia, ouăle bătute ușor și laptele călduț.

 • Pasul 2

  Se frământă un aluat elastic. În funcție de calitatea făinii, se mai poate adăuga puțină făină sau un pic de lapte, până la consistența dorită. Se acoperă și se lasă la crescut până își dublează volumul.

 • Pasul 3

  Se împarte aluatul în 8 bucăți egale ca și greutate, care se întind sub forma unei foi de cca 20-25 cm lungime și lățime de 10. Se unge fiecare cu unt și se suprapun două câte două. Pe fiecare se presară boabe de porumb și eventual un pic de sare.

 • Pasul 4

  Se rulează, se taie capetele care se așează în centrul unei forme rotunde. Restul aluatului se taie bucăți și se așează de jur împrejur. Se lasă la crescut.

 • Pasul 5

  Se unge aluatul cu gălbenuș amestecat cu puțin lapte și se coace până se rumenește frumos. Opțional se poate presăra susan sau alte semințe.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.