Pași de preparare
-
Se cerne făina și se pune într-un bol împreună cu sarea, praful de copt și semințele de floarea-soarelui (cantitatea de semințe poate fi modificată în funcție de preferință ). Se amestecă cu o furculiță. Se adaugă apoi morcovul ras pe răzătoarea mică, amestecând ingredientele.
-
În mijlocul compoziției se face o adâncitură și se adaugă sana (iaurt) și laptele, puțin câte puțin, amestecând cu furculița până la omogenizare. Acest aluat nu necesită frământare cu mâna. Se răstoarnă compoziția pe un blat de lucru presărat cu făină și i se dă o formă rotundă.
-
Se pune pâinea într-o tavă în care am pus hârtie de copt și se dă la cuptorul încălzit în prealabil, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se coace până are o culoare aurie.
-
Se scoate pâinea de la cuptor și se lasă la răcit, acoperită cu un prosop. Este o pâine foarte gustoasă, puțin dulce, cu coaja ușor crocantă.