Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Pâine cu morcovi și semințe de floarea-soarelui

O pâine gustoasă și ușor de făcut. Mihaela Vanda Scutaru

Pași de preparare

 • Se cerne făina și se pune într-un bol împreună cu sarea, praful de copt și semințele de floarea-soarelui (cantitatea de semințe poate fi modificată în funcție de preferință ). Se amestecă cu o furculiță. Se adaugă apoi morcovul ras pe răzătoarea mică, amestecând ingredientele.

 • În mijlocul compoziției se face o adâncitură și se adaugă sana (iaurt) și laptele, puțin câte puțin, amestecând cu furculița până la omogenizare. Acest aluat nu necesită frământare cu mâna. Se răstoarnă compoziția pe un blat de lucru presărat cu făină și i se dă o formă rotundă.

 • Se pune pâinea într-o tavă în care am pus hârtie de copt și se dă la cuptorul încălzit în prealabil, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se coace până are o culoare aurie.

 • Se scoate pâinea de la cuptor și se lasă la răcit, acoperită cu un prosop. Este o pâine foarte gustoasă, puțin dulce, cu coaja ușor crocantă.

Rețete care te-ar putea interesa

Pâine cu morcovi și semințe de floarea-soarelui
15 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
Pași de preparare
 • Pasul 1

  Se cerne făina și se pune într-un bol împreună cu sarea, praful de copt și semințele de floarea-soarelui (cantitatea de semințe poate fi modificată în funcție de preferință ). Se amestecă cu o furculiță. Se adaugă apoi morcovul ras pe răzătoarea mică, amestecând ingredientele.

 • Pasul 2

  În mijlocul compoziției se face o adâncitură și se adaugă sana (iaurt) și laptele, puțin câte puțin, amestecând cu furculița până la omogenizare. Acest aluat nu necesită frământare cu mâna. Se răstoarnă compoziția pe un blat de lucru presărat cu făină și i se dă o formă rotundă.

 • Pasul 3

  Se pune pâinea într-o tavă în care am pus hârtie de copt și se dă la cuptorul încălzit în prealabil, la 180 de grade, pentru 40 de minute. Se coace până are o culoare aurie.

 • Pasul 4

  Se scoate pâinea de la cuptor și se lasă la răcit, acoperită cu un prosop. Este o pâine foarte gustoasă, puțin dulce, cu coaja ușor crocantă.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.