1. >Rețete
  2. >Paella cu mix de legume, carne și midii

Paella cu mix de legume, carne și midii

O rețetă culinară în stil spaniol, cu arome intense!
Mediu
2 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
150 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

150 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

200 g mușchiuleț porc

200 g (4 buc) pulpe pui dezosate fără piele

100 g bacon

200 g orez arborio

150 g midii

2 ardei gras verde

1 ardei gras roșu

1 lămâie

1 ceapă albă

2 căței usturoi

1 ardei iute verde

600 ml stoc de pui

3-4 linguri unt

50 ml ulei de măsline

1 legătură pătrunjel

1 crenguță cimbrișor

1 pliculeț șofran

1/2 lingură boia afumată dulce

1 vârf de lingură curcuma

Sare

Piper

Piper alb
Ingrediente pentru 2 persoane
150 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

150 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

200 g mușchiuleț porc

200 g (4 buc) pulpe pui dezosate fără piele

100 g bacon

200 g orez arborio

150 g midii

2 ardei gras verde

1 ardei gras roșu

1 lămâie

1 ceapă albă

2 căței usturoi

1 ardei iute verde

600 ml stoc de pui

3-4 linguri unt

50 ml ulei de măsline

1 legătură pătrunjel

1 crenguță cimbrișor

1 pliculeț șofran

1/2 lingură boia afumată dulce

1 vârf de lingură curcuma

Sare

Piper

Piper alb
  1. Pași 1
    Fasonăm mușchiulețul de porc și îl tăiem în cuburi mari, la fel facem și cu pulpele de pui, apoi îndepărtăm șoriciul de la bacon și îl tăiem și pe el. Tăiem ardeiul roșu și verde în bucățele, ceapa și usturoiul mărunt, ardeiul iute feliuțe, lămâia în 2 și pătrunjelul mărunt.
  2. Pași 2
    Punem într-o tigaie wok uleiul de măsline și adăugăm pe rând carnea de porc, baconul și după 3 minute carnea de pui. Asezonăm cu sare și piper.
  3. Pași 3
    După ce se gătesc, le scoatem și pregătim în același wok orezul cu legume. Punem în tigaie untul, puțin ulei, apoi adăugăm ceapa tocată, usturoiul, ardeiul roșu și verde. Lăsăm 4 minute să se călească, apoi adăugăm orezul. Amestecăm până acesta devine translucid. Turnăm în tigaie stocul de pui și lăsăm un pic să fiarbă, apoi punem carnea și asezonăm cu șofran, curcuma, boia, sare și piper.
  4. Pași 4
    Când orezul este aproape fiert, adăugăm morcovii tineri și mazărea. Dacă este nevoie, continuăm să adăugăm stoc, in funcție și de orez, dar fără a amesteca prea mult. Cu 5 minute înainte să fie gata orezul așezăm peste compoziția din tigaie midiile și le stropim cu zeamă de lămâie, punem un capac și lăsăm să se combine aromele între ele. Decorăm cu pătrunjel, ardei iute ș o crenguță de cimbrișor.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta. Propunem o rețetă perfectă pentru o cină alaturi de prieteni sau familie, ușor de gătit, gustoasă și hrănitoare.

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...

  • Pui cu Piure din legume verzi

    Înlocuiește clasicul piure de cartofi cu nutrienții legumelor verzi, iar prânzul în familie va fi o ...