Pași de preparare
-
Fasonăm mușchiulețul de porc și îl tăiem în cuburi mari, la fel facem și cu pulpele de pui, apoi îndepărtăm șoriciul de la bacon și îl tăiem și pe el. Tăiem ardeiul roșu și verde în bucățele, ceapa și usturoiul mărunt, ardeiul iute feliuțe, lămâia în 2 și pătrunjelul mărunt.
-
Punem într-o tigaie wok uleiul de măsline și adăugăm pe rând carnea de porc, baconul și după 3 minute carnea de pui. Asezonăm cu sare și piper.
-
După ce se gătesc, le scoatem și pregătim în același wok orezul cu legume. Punem în tigaie untul, puțin ulei, apoi adăugăm ceapa tocată, usturoiul, ardeiul roșu și verde. Lăsăm 4 minute să se călească, apoi adăugăm orezul. Amestecăm până acesta devine translucid. Turnăm în tigaie stocul de pui și lăsăm un pic să fiarbă, apoi punem carnea și asezonăm cu șofran, curcuma, boia, sare și piper.
-
Când orezul este aproape fiert, adăugăm morcovii tineri și mazărea. Dacă este nevoie, continuăm să adăugăm stoc, in funcție și de orez, dar fără a amesteca prea mult. Cu 5 minute înainte să fie gata orezul așezăm peste compoziția din tigaie midiile și le stropim cu zeamă de lămâie, punem un capac și lăsăm să se combine aromele între ele. Decorăm cu pătrunjel, ardei iute ș o crenguță de cimbrișor.