Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Ouă umplute cu cremă de năut

Masă festivă de revelion

Pași de preparare

  • Fierbem foarte bine ouăle timp de 15 min după ce apa a dat în clocot. Le răcim și le curățăm ușor de coajă pentru a rămâne albușul intact.
  • Tăiem ouăle pe jumătate și scoatem gălbenușurile pe care le vom folosi la compoziția cremei de năut.
  • Scurgem năutul de lichid și îl punem într-un bol împreună cu usturoiul tocat, 4 gălbenușuri, sosul tahini, zeama de la lămâie și lime, miere, puțin ulei, cimbru, sare și piper. Toate acestea le blenduim până obținem crema de năut.
  • O lăsăm circa 10 min la rece și apoi o montăm cu ajutorul posului cu dui în jumătățile de albuș. Decorăm aceste ouă umplute după imaginația noastră, cu boabe de rodie, frunze de mărar, felii de ridiche sau boia afumată.

Rețete care te-ar putea interesa

Ouă umplute cu cremă de năut
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (310 g) năut Vapeur Bonduelle
  • 8 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 lime
  • 1 rodie
  • 1 ridiche
  • 3 căței usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură miere
  • 2 lingurițe sos tahini
  • boia afumată
  • sare
  • cimbru uscat
  • piper alb
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem foarte bine ouăle timp de 15 min după ce apa a dat în clocot. Le răcim și le curățăm ușor de coajă pentru a rămâne albușul intact.

  • Pasul 2

    Tăiem ouăle pe jumătate și scoatem gălbenușurile pe care le vom folosi la compoziția cremei de năut.

  • Pasul 3

    Scurgem năutul de lichid și îl punem într-un bol împreună cu usturoiul tocat, 4 gălbenușuri, sosul tahini, zeama de la lămâie și lime, miere, puțin ulei, cimbru, sare și piper. Toate acestea le blenduim până obținem crema de năut.

  • Pasul 4

    O lăsăm circa 10 min la rece și apoi o montăm cu ajutorul posului cu dui în jumătățile de albuș. Decorăm aceste ouă umplute după imaginația noastră, cu boabe de rodie, frunze de mărar, felii de ridiche sau boia afumată.