Pași de preparare
-
Pune broccoli în apă caldă sărată și lasă să fiarbă aproximativ 2-3 minute, scurge apoi aproape complet de apă și amestecă cu mixerul până când se omogenizează și trece printr-o sită fină.
-
Separă albușurile de gălbenușuri. Sărează puțin jumătate din albușuri și amestecă-le cu mixerul până când se îngroașă. Amestecă cu grijă albușul bătut cu piureul de broccoli.
-
Pune pe hârtie de copt unsă în prealabil cu unt 4 porții de piure și presară ierburile aromate deasupra. În fiecare porție de piure fă o mică adâncitură și introdu în cuptorul încins în prealabil la 180°C pentru 5-7 minute.
-
Scoate din cuptor, adaugă gălbenușurile în centrul fiecărei porții de broccoli și introdu la cuptor încă 3 minute.
-
Servește direct de pe hârtia de copt, mutându-le cu grijă pe farfurie.