Pași de preparare
-
Punem o oală cu apă și sare pe foc până dă în clocot. Preparăm biscuitele de parmezan astfel: cele 2 linguri de parmezan le punem într-o tigaie încinsă și îl întindem, dându-i o formă rotundă. În momentul în care începe să se rumenească pe margini, presărăm puțin susan prăjit și îl luăm de pe foc. Lăsăm să se răcească complet și numai atunci îl desprindem din tigaie.
-
Când apa clocotește, se adaugă orezul spălat. Din momentul în care boabele de orez încep să danseze prin apă, se fierbe 5 minute. Se scurge orezul într-o strecurătoare. Strecurătoarea cu orezul în ea se pune deasupra unei cratițe în care am pus un pic de apă clocotită. Se acoperă strecurătoarea cu un capac și se lasă orezul la aburi 10 minute.
-
Cât orezul stă la aburi, prăjim somonul. După cele 10 minute, amestecăm orezul cu legumele Bonduelle, condimentăm cu piper și sare, dacă mai este nevoie. Așezăm orezul cu legume pe biscuitele de parmezan, iar deasupra așezăm somonul.