Pași de preparare
-
Mărunțim usturoiul, ceapa, țelina (tija și frunzele) și tăiem în felii subțiri cârnații. Punem ulei într-o tigaie și sotăm usturoiul și ceapa până devin translucide. Adăugăm tija de țelină și cârnații, lăsăm 2 minute pe foc și imediat turnăm și stocul de legume, dafinul, busuiocul și lăsăm să fiarbă 10 minute.
-
În tigaie, putem pune direct din conservă Peruana, fasole roşie boabe în sos tomat picant Bonduelle, asezonam cu puțin sos Wocestershire și lăsam sa fiarbă încă 7 min.
-
Separat, fierbem într-un vas cu apă orezul basmatic, în funcție de timpul menționat pe ambalaj. După ce a fiert orezul îl punem într-o tigaie cu untul și îl sotăm 3-4 minte.
-
Pe o farfurie întinsă, așezăm orezul și pe mijloc punem conținutul cu fasole roșie și putem decora cu pătrunjel proaspăt tocat.