Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Orez cu ciuperci și șnițel de soia

O rețetă simplă, dar savuroasă. Potrivită pentru perioadele de post. Claudiu Cercel

Pași de preparare

  • Într-o oală se pune la fiert soia cu un praf de sare, se lasă 15 minute și se pune la scurs.

  • Între timp, se toacă ceapa, ardeiul mărunt și ciupercile feliuțe. Se pune ceapa la călit în puțin ulei, se adaugă treptat ardeiul și ciupercile, apoi se pune puțină apă, punem și morcovi deshidratați și lăsăm să se înăbușească puțin.

  • Orezul se spală, se pune și el în oală, se pun cele 4 căni de apă, se condimentează după gust, se lasă 15 minute, apoi se bagă la cuptor pentru 20 minute.

  • După ce soia s-a scurs, se dă prin ouăle bătute, se prăjesc în puțin ulei și se servește alături de orez.

Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu ciuperci și șnițel de soia
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">200 g Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>200 g soia</p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>1 cană orez</p>
  • <p>4 căni apă</p>
  • <p>2 cepe</p>
  • <p>1 ardei gras</p>
  • <p>150 g morcov deshidratat</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
  • <p>Busuioc</p>
  • <p>Pătrunjel</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-o oală se pune la fiert soia cu un praf de sare, se lasă 15 minute și se pune la scurs.

  • Pasul 2

    Între timp, se toacă ceapa, ardeiul mărunt și ciupercile feliuțe. Se pune ceapa la călit în puțin ulei, se adaugă treptat ardeiul și ciupercile, apoi se pune puțină apă, punem și morcovi deshidratați și lăsăm să se înăbușească puțin.

  • Pasul 3

    Orezul se spală, se pune și el în oală, se pun cele 4 căni de apă, se condimentează după gust, se lasă 15 minute, apoi se bagă la cuptor pentru 20 minute.

  • Pasul 4

    După ce soia s-a scurs, se dă prin ouăle bătute, se prăjesc în puțin ulei și se servește alături de orez.