Pași de preparare
-
Orezul se fierbe în 500 ml apă cu sare. Lăsăm să fiarbă până când se umflă bobul și scade apa.
-
Când este aproape fiert, adăugăm curry. Ceapa se pune într-o tigaie în uleiul bine încins, până începe să-și schimbe culoarea / să se rumenească. Se adaugă ciupercile, care se pun peste ceapă. Orezul se amestecă cu ceapa și ciupercile. Gustăm și punem piper după gust. Folosim o formă pătrată pentru a o orna. Punem orezul în formă și îl lăsăm câteva minute pentru a se stabiliza.
-
Peștele se lasă la rece 10-15 minute cu puțină sare, iar apoi îl punem pe grătar. Prima data punem o folie de aluminiu pentru a nu se prinde de grătar. Îl întoarcem de pe o parte pe alta, iar când este gata, se lasă puțin la răcit, pentru a putea îndepărta folia. Peștele se așează pe platou lângă orez . Presărăm pătrunjel tocat mărunt și folosim lămâie (pentru pește). Poftă bună!