Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Orez cu ciuperci, curry și pește la grătar

Este o rețetă ușoară, gustoasă și sănătoasă! Șandru Elena

Pași de preparare

  • Orezul se fierbe în 500 ml apă cu sare. Lăsăm să fiarbă până când se umflă bobul și scade apa.
  • Când este aproape fiert, adăugăm curry. Ceapa se pune într-o tigaie în uleiul bine încins, până începe să-și schimbe culoarea / să se rumenească. Se adaugă ciupercile, care se pun peste ceapă. Orezul se amestecă cu ceapa și ciupercile. Gustăm și punem piper după gust. Folosim o formă pătrată pentru a o orna. Punem orezul în formă și îl lăsăm câteva minute pentru a se stabiliza.
  • Peștele se lasă la rece 10-15 minute cu puțină sare, iar apoi îl punem pe grătar. Prima data punem o folie de aluminiu pentru a nu se prinde de grătar. Îl întoarcem de pe o parte pe alta, iar când este gata, se lasă puțin la răcit, pentru a putea îndepărta folia. Peștele se așează pe platou lângă orez . Presărăm pătrunjel tocat mărunt și folosim lămâie (pentru pește). Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Orez cu ciuperci, curry și pește la grătar
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 150 g orez
  • 2 lingurițe curry
  • 100 ml. ulei
  • 1 ceapă
  • Pătrunjel verde
  • Sare
  • Piper
  • 1 lămâie
  • 4 bucăți pește fără cap (trunchi)
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Orezul se fierbe în 500 ml apă cu sare. Lăsăm să fiarbă până când se umflă bobul și scade apa.

  • Pasul 2

    Când este aproape fiert, adăugăm curry. Ceapa se pune într-o tigaie în uleiul bine încins, până începe să-și schimbe culoarea / să se rumenească. Se adaugă ciupercile, care se pun peste ceapă. Orezul se amestecă cu ceapa și ciupercile. Gustăm și punem piper după gust. Folosim o formă pătrată pentru a o orna. Punem orezul în formă și îl lăsăm câteva minute pentru a se stabiliza.

  • Pasul 3

    Peștele se lasă la rece 10-15 minute cu puțină sare, iar apoi îl punem pe grătar. Prima data punem o folie de aluminiu pentru a nu se prinde de grătar. Îl întoarcem de pe o parte pe alta, iar când este gata, se lasă puțin la răcit, pentru a putea îndepărta folia. Peștele se așează pe platou lângă orez . Presărăm pătrunjel tocat mărunt și folosim lămâie (pentru pește). Poftă bună!