Pași de preparare
-
Fierbem pastele în apă fierbinte circa 7 min în funcție de paste. Creveții îi lăsăm afară pentru a se dezgheța singuri. Scurgem ciupercile de zeamă și le clătim puțin.
-
Tocăm mărunt usturoiul, țelina, ardeiul roșu, tăiem morcovii pe lungime cu economul în felii subțiri.
-
Punem într-o tigaie 2 linguri de ulei de măsline și adăugăm pe rând usturoiul, morcovii, ardeiul, țelina și ciupercile și le sotăm bine. Adăugăm stocul de legume și asezonăm cu sare și piper și lăsăm 3 minute să fiarbă, după care punem creveții.
-
Adăugăm pastele fierte peste creveți, după care condimentăm preparatul cu sos teriaki, sucul de la un lime, puțină miere și pătrunjel proaspăt tocat. Lăsăm să fiarbă totul 5-7 min până se leagă sosul și la final adăugăm baby spanac. Putem decora cu o frunză de pătrunjel proaspăt.