Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Năut picant cu fasole roșie

Năutul picant cu fasole roșie este un preparat vegetarian, de origine indiană. Cristina Mihaela Oprea

Pași de preparare

  • Se pune într-un blender ceapa, usturoiul, ghimbirul, chilli-ul, sarea, uleiul, zahărul, ardeii grași și coriandrul. Se amestecă până se obține o pastă.

  • Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă pasta. Se lasă până când începe să-și elibereze aromele. Se toarnă laptele și supa de legume și se lasă până când dă în clocot.

  • Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă. Se adaugă năutul, ardeiul roșu, fasolea roșie și se lasă pe foc încă 10 minute. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Năut picant cu fasole roșie
4 persoane sub 15 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/conserva-fasole-rosie-suc-propriu">1 conservă (400 g) Fasole roşie boabe Bonduelle</a></p>
  • <p>1 conservă năut</p>
  • <p>Chilli</p>
  • <p>100 ml. supă de legume</p>
  • <p>1 cățel usturoi</p>
  • <p>1 ghimbir</p>
  • <p>1-2 linguri ulei de măsline</p>
  • <p>1 lingură zahăr de palmier</p>
  • <p>1 cană cu lapte proaspăt</p>
  • <p>2 ardei gras roșu</p>
  • <p>2 cepe</p>
  • <p>Coriandru</p>
  • <p>Sare</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se pune într-un blender ceapa, usturoiul, ghimbirul, chilli-ul, sarea, uleiul, zahărul, ardeii grași și coriandrul. Se amestecă până se obține o pastă.

  • Pasul 2

    Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie și se adaugă pasta. Se lasă până când începe să-și elibereze aromele. Se toarnă laptele și supa de legume și se lasă până când dă în clocot.

  • Pasul 3

    Se dă focul mai mic și se lasă să fiarbă. Se adaugă năutul, ardeiul roșu, fasolea roșie și se lasă pe foc încă 10 minute. Poftă bună!