Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Nacreală bucovineană

Nacreală bucovineană este caracteristică acestei zone. Elena Mîndrilă

Pași de preparare

  • Ceapa o tăiem și o adăugăm cu celelalte legume Bonduelle într-o tigaie, pentru a le căli într-un mod mai sumar. Un morcov îl dăm prin răzătoarea fină și îl călim. Pregătim vasul de ciorbă în care am pus apă cam până la jumătate, iar când apa fierbe, adăugăm legumele călite și lăsăm să fiarbă.
  • Adăugăm mazărea Bonduelle și apoi acrim ciorba după gust. Când constatăm că este fiartă, oprim focul. Între timp, fierbem tăițeii de casă separat. Îi adăugăm și pe ei, înainte de a opri focul.
  • Într-un alt vas mai mic, punem iaurtul, ouăle și le omogenizam bine, adăugând o lingură de oțet și o cană cu apă rece. Fiind gata și această operație, turnăm dressing-ul peste ciorba din oală. Se va orna cu verdeață și se va servi fierbinte.

Rețete care te-ar putea interesa

Nacreală bucovineană
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (200 g) Mazăre verde dulce boabe Bonduelle
  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 500 ml. iaurt
  • 3 ouă
  • Sare alimentară
  • 300 g tăieței făcuți în casă
  • 1 lingură oțet
  • 100 ml. smântână
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa o tăiem și o adăugăm cu celelalte legume Bonduelle într-o tigaie, pentru a le căli într-un mod mai sumar. Un morcov îl dăm prin răzătoarea fină și îl călim. Pregătim vasul de ciorbă în care am pus apă cam până la jumătate, iar când apa fierbe, adăugăm legumele călite și lăsăm să fiarbă.

  • Pasul 2

    Adăugăm mazărea Bonduelle și apoi acrim ciorba după gust. Când constatăm că este fiartă, oprim focul. Între timp, fierbem tăițeii de casă separat. Îi adăugăm și pe ei, înainte de a opri focul.

  • Pasul 3

    Într-un alt vas mai mic, punem iaurtul, ouăle și le omogenizam bine, adăugând o lingură de oțet și o cană cu apă rece. Fiind gata și această operație, turnăm dressing-ul peste ciorba din oală. Se va orna cu verdeață și se va servi fierbinte.