Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Mușchiuleț de porc cu ardei și ciuperci

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie. Cătălin Ilie

Pași de preparare

  • Se taie carnea în cubulețe mari și se amestecă cu zahărul, puțină sare, 1 lg amidon de porumb, 2 lg sos soia și 2 lg vin de orez. Se lasă la macerat 10-15 minute. Se adaugă legumele, pătrunjelul, sarea, piperul, coriandrul, sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan și amidonul dizolvat în 100 ml de apă.

  • Se încălzește ulei de floarea soarelui într-o tigaie. Se adaugă ardeii, dovlecelul și ciupercile și se călesc 4-5 minute, până când ardeii se înmoaie puțin. Se scot legumele și se lasă lichidul rămas în tigaie. Se adaugă în aceeași tigaie ghimbirul, ardeiul iute și turmericul și se prăjesc 1 minut la foc mare.

  • Se adaugă carnea și se prăjește până când se rumenește pe toate părțile. Se amestecă și se mai lasă 1 minut pe foc.

  • Se servește cald, alături de orez basmati.

Rețete care te-ar putea interesa

Mușchiuleț de porc cu ardei și ciuperci
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 230 g Ciuperci întregi Bonduelle
  • 500 g ardei gras - culori diferite
  • 1 dovlecel
  • 500 g mușchiulet de porc
  • 1/2 ardei iute
  • 1 ghimbir
  • 2 căței usturoi
  • 1/4 leg. pătrunjel
  • 2 linguri ulei de susan
  • 4 linguri sos soia
  • 4 linguri vin de orez
  • 1 linguri sare
  • 1/2 lingură zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Turmeric
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie carnea în cubulețe mari și se amestecă cu zahărul, puțină sare, 1 lg amidon de porumb, 2 lg sos soia și 2 lg vin de orez. Se lasă la macerat 10-15 minute. Se adaugă legumele, pătrunjelul, sarea, piperul, coriandrul, sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan și amidonul dizolvat în 100 ml de apă.

  • Pasul 2

    Se încălzește ulei de floarea soarelui într-o tigaie. Se adaugă ardeii, dovlecelul și ciupercile și se călesc 4-5 minute, până când ardeii se înmoaie puțin. Se scot legumele și se lasă lichidul rămas în tigaie. Se adaugă în aceeași tigaie ghimbirul, ardeiul iute și turmericul și se prăjesc 1 minut la foc mare.

  • Pasul 3

    Se adaugă carnea și se prăjește până când se rumenește pe toate părțile. Se amestecă și se mai lasă 1 minut pe foc.

  • Pasul 4

    Se servește cald, alături de orez basmati.